CHP’nin 37. Olağan İl Kongresi’nde bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. CHP’nin kadrolarının bir ve bütün olmasıyla iktidara gelebileceğini kaydeden Tüfekçi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“CHP, Türk halkının var olma iradesinin adıdır, bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. CHP’li olmak demek halkı yoksulluktan kurtarmak için başı dik, sırtı pek bir ülke olmak için kendini adamak demektir. Siyaset bana ne verecek değil ben topluma ne vereceğim demektir. CHP’li olmak demek devrimci olmak demektir, değişme cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. CHP’li olmak cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. 
18 yıla ulaşan AKP iktidarı devletin tüm kurumlarını, muhalifleri ezmek, vatandaşı yoksullaştırmak için kullanmaktadır. Devletin tüm olanaklarını kendi yandaşlarına paylaştırmak üzere kullanan AKP iktidarından kurtulmanın yolu doğru ve gerçekçi sosyal politikalar ve bunları uygulayacak inançlı, kararlı kadrolardan geçmektedir. Şuan salonda bulunan insanların gözlerinde ben bu inancı, kararlılığı ve mücadele azmini görüyorum. Önemli olan tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, önyargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasıdır.
Her şeyin en iyisine, en güzeline layık halkımızın her zaman ve her koşulda yanında olarak gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütlerimizi hazır ve dinamik tutmak zorundayız. Gün, farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Gün, kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak CHP’ye yaraşır bir vakar ve disiplin içerisinde ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün, CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olmak, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür bugün. Ancak o zaman CHP siyaset sahnesinde gerçekten hak ettiği onurlu yeri alabilecek, tüm halkın özlediği, umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır. 

Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşerek onların sorunlarını çözecek yegane parti olduğumuz konusunda onlara güven verebilmektir. Gün, hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak tümünüzü birlikte davranmaya çağırıyorum. Her gün daha da yoksullaşan, açlığa, yokluğa, işsizliğe mahkum edilen halkımızın refah ve mutluluğu, çocuklarımızın geleceği, barış içinde yaşanası bir dünya özlemi, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen, özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla sizleri mücadeleye çağırıyorum. 

İl başkanlığına yeniden aday olmayacak olmam politik mücadelemize ara verdiğimiz anlamına gelmeyecektir. AKP rejiminin sonlandırılması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında cumhuriyet aydınlanmasının sürdürülmesi yolunda CHP iktidarı için bir cumhuriyet neferi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğim. Eşit, adil, özgür bir dünyada ve güneşli, güzel, aydınlık yarınlarda buluşmak dileğiyle.”