AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, terörün dilinin, dinini, ırkının, partisinin olmadığını belirterek, teröre sonuna kadar karşı olduklarını, kökünü kurutana kadar da mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
İl Özel İdaresi'ne yeni alınan 22 aracın hizmete sunulması ve anahtar tesliminin yapılması için düzenlenen törende bir konuşma yapan Milletvekili Ceylan, ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle bayramların, özel gün ve haftaların coşkuyla kutlanamadığını, herkesin kalbinde burukluk, yüreğinde derin acılar mevcut olduğunu anlatarak, bu günlerin ancak birlik ve beraberlik içinde, kenetlenme ile atlatılabileceğini vurguladı.
İl Özel İdaresi'ne yaklaşık 5 milyon lira değerinde 22 yeni araç alındığını bildiren Ceylan, araçların kazasız-belasız günlerde, hayırlı hizmetlerde kullanılmasını diledi.
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Ceylan, "Terörün ne dili, ne dini, ne ırkı, ne de partisi vardır. Terör örgütleri bir yerde eylem yaparken, cana kıyarken insanların kimliğine bakmıyor. Ankara'da meydana gelen olaylarda çeşitli siyasi partilere mensup, her renkten insanın bulunması bunun bir örneğidir. Terörün kimi, nerede vuracağı hiç belli olmuyor. Terörü bir kez daha lanetliyorum. Bu süreçte kesinlikle birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Bu tür acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Terörün sonuna kadar karşısındayız. Dünyanın hiçbir yerinde terör olayları yüzde 100 olarak çözülememiştir, ancak yüzde 100 olarak çözmek için de çabamızı sürdürüyoruz. Terörün kökünü kurutana kadar mücadelemiz sürecek. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bu noktada tüm halkımızın birlik ve beraberlik içinde yanımızda, arkamızda durması gerekiyor.
Bizler 550 bin nüfuslu Çorum'un tamamına hizmet ediyoruz. Hizmetlerimizi götürürken kesinlikle kimlik sormuyoruz. Tüm renkleri, tüm insanları kucaklıyoruz" dedi.
Ceylan, İl Özel İdaresi'nin kırsal alana büyük hizmetler götürdüğünü, kendilerinin de milletvekili olarak gereken her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini anlatarak, içme suyu konusunda yüzde 10'luk bir sıkıntı kaldığını, bu sorunu da Şendere projesini hayata geçirerek çözeceklerini, Şendere ile birlikte 60 üniteye içme suyu sağlanacağını kaydetti. Altyapı sorunlarının yüzde 90 oranında çözüldüğüne dikkati çeken Ceylan, "her zaman yanınızdayız. Gece-gündüz kapımız her zaman sizlere açık. Allah, aramıza nifak tohumları atmak isteyenlere fırsat vermesin, güzelliklerin altına dinamit koymak isteyenlere fırsat vermesin" ifadesini kullandı.