İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın, ‘Çorum’da Ak Parti’nin tek rakibinin CHP olduğunu, bu seçimde ya Ak Parti ya CHP’nin kazanacağı’ sözlerine tepki gösterdi.

Milletvekili Ceylan’ın ziyaretleri sırasında bu ülkede beka sorunu olduğu, ülkenin geleceğinin tehlike altında olduğunu ve oy verirken bunları göz önünde bulundurarak halkın buna göre oy vermelerini istemiş, konuşmasının devamında ise “Çorum’da Ak Parti’nin tek rakibinin CHP olduğunu, bu seçimde ya Ak Parti ya CHP’nin kazanacağını belirterek Ceylan’ın “CHP’nin mi kazanmasını istiyorsunuz? Ak Partiye ders mi verelim diyorsunuz. Buyurun o zaman CHP kazansın. Mührünüzü Türkiye’nin bekası için Ak Partiye basın ki ülkemizin yarınları daha güzel olsun. Vatan giderse hiçbirimizin malının mülkünün önemi kalmaz. Vatan giderse Türkiye eski günlerine döner.” şeklindeki konuşmaları üzerine İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, çok sert açıklamalarda bulundu.

“BİR VEKİL OLARAK SİZİN GÖREVİNİZ YOZGAT’A GİDEN VE GİDECEK OLAN DEVLET YATIRIMLARINI ÇORUM’A GETİRMEKTİR”

Terlemezoğlu, “Sayın Vekil, siz Çorum ilinin köylerinde, ilçelerinde ve şehir merkezinde yaşayan seçmenler tarafından seçildiniz. Her ne kadar bir parti mensubu olsanız da Çorum da yaşayan sizi seçen veya seçmeyen tüm vatandaşların vekilliğini yapmaktasınız. Ak Parti-CHP arasında geçen bir seçim gibi algı operasyonları yapıyorsunuz. Size görevinizi hatırlatmaktan dolayı çok üzgünüm. Bu yaptığınız açıklama vekilliğine gölge düşürmektedir Çorum’da bir beka sorunu yoktur. Var olan sorun sorumluluğunuzu bilmemenizdir. Sizin göreviniz Ankara’da bulunup Yozgat’a giden ve gidecek olan devlet yatırımlarını yani havaalanı, demiryolu, Askeri birlik gibi yatırımları kentimize getirtmektir. Lütfen bir adayın kolunda gezmeyiniz Ankara’ya gidiniz görevinizi yapınız. Ayrıca, siz vatandaşa oy namustur diyorsunuz vatandaşın oyu ile belediye başkanı seçilen partili arkadaşınızı sebebi açıklanmayacak şekilde görevden alınmasıyla milli iradeye müdahale edildi. Vatandaşın oyu nerede …?” şeklinde tepki gösterdi.