AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Çorum’da bulunan STK’ların sorun ve taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları Çorum Buluşması" programına katılmak üzere Çorum’a geldi.

Büyük Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Sarıeroğlu, STK’ların sorun ve taleplerini bir bir not aldı.

Toplantı da bir konuşma yapan Sarıeroğlu, “Dünyanın merkezi Çorum’dan olmaktan dolayı mutluyum” diyerek başladığı konuşmasında toplantıya katılan STK temsilcilerine teşekkür etti.

Çorumlu milletvekilleri ile Çorum’un sorunları hakkında sık sık birlikte olduklarını anlatan Sarıeroğlu, “Çorum’a gelmek istedik ama bir türlü gelemedik. Allah bu güne nasip etti” dedi.

Daha sonra konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80'inci yılında başta Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet, dua ve şükranla yad eden Sarıeroğlu, Hakkari'de üs bölgesindeki patlamanın acısını yaşadıklarını da belirterek, şehit askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Sarıeroğlu, “Bir yandan ekonomiye yönelik saldırılara karşı adımlar atıyoruz, diğer yandan yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye ideali doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımız Hükümet Sistemi ile atacağımız adımlar, büyük hedefler ve ideallerimiz vardır. Bu yüzden sivil toplum kuruluşlarımızın görüşleri, çok önemlidir” dedi.

Ülkede yaşanan ekonomik saldırılar hakkında konuşan Sarıeroğlu, “Burada sivil toplum kuruluşlarımızın katkısı önemli. 2 bin 500 STK ve firma programa desteğini açıkladı ve bununla ilgili adımlarını attı. Yüzde 10'luk indirim söz konusu. Bu sayede inşallah gelecek aydan itibaren fiyatlarda da enflasyon rakamlarında da çok önemli iyileşmeler yaşayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İş dünyasının uzun süredir beklediği kısa çalışma ödeneğiyle ilgili düzenlemenin yayınlanıp hayata geçtiğini anlatan Sarıeroğlu, “İstihdamın korunmasını sağlayıcı, iş verenlerimizin nefes almasını katkı sağlayacak bir düzenleme. Ufak bir esneklik gerçekleştirilmiş durumda. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma koşullarıyla ilgili bazı kolaylaştırmalar gerçekleştirildi. Bunun için başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere bakanımıza, hükümet temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Bunun çok pozitif bir katkısı olacağına yürekten inanıyoruz. İş dünyası ile temaslarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili adımlarımızı talepler geldiğinde atmaya devam edeceğiz. Şu anda Allah'a çok şükür, yolumuza güçlü şekilde devam ediyoruz” dedi.

Yerel seçimlerde kadın ve genç siyasetçilerin sayısının artırılması gerektiğine değinen Sarıeroğlu, "Kadın belediye başkan sayısı, meclis üyesi ve muhtar sayısının artırılması, gençlerimizin enerjisine, vizyonuna ihtiyacımız var. Genç dile ihtiyacımız var. Onların bakış açısıyla inşallah Türkiye'nin daha hızlı koşacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.