AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda gerçekleştirdiği reformlarla, kadınların çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdiklerini bildirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Milletvekili Ceylan, "Hayatımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi biz yapan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.

Ceylan, mesajını şöyle sürdürdü:

"Son 15 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla, kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdik. Nitekim 2002 ile günümüz rakamları kadın hakları konusunda ülkemizde yaşanan iyileşmeyi açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Eğitimde okullaşma oranı, kadınların istihdama katılma oranları 15 yılda önemli seviyelere ulaşmıştır. Siyasette ise 2002 yılında %5’i bulmayan kadın milletvekili oranı 3 kat artmıştır. Bu seviyeleri önemli görmekle birlikte, asla yetinmeyip daha da artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."