Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Şahin, Yayla Haber Gazetesi’ne yapmış olduğu açıklamalar nedeni ile bazı partililerin rahatsızlık duyduğunu kaydederek, “AK Partinin il yönetimi ve başkan adayı hakkındaki eleştirilerimden bazı kardeşlerimizin cumhur ittifakının ruhuna aykırı diyerek huzursuz olduğunu işittim! Hâlbuki asıl huzursuz olması gerekenler onlar değil, Çorum'u yönetmeye talip olan üst düzey Ak Parti İl yöneticileri olmalıydı” açıklamalarında bulundu.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Cumartesi günü MHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Şahin, gazetemizi ziyaret ederek, Çorum hakkındaki projeleri ve seçim hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Açıklamalar nedeni ile bazı kişilerin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Şahin, “Asıl huzursuz olması gerekenler Ak Parti İl yöneticileridir” dedi.

Kendilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olduklarını ama AK Parti İl Teşkilatından razı olmadıklarını ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Evet, biz Cumhurbaşkanımızdan razıyız ama Çorum'da görev verdiklerinden değiliz. Hatırlanacağı üzere ben ve partim Referandum da ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın en yüksek oyla seçilmesi için birlik içinde canla başla mücadele ettik. Bundan da son derece mutluyuz.

Lakin Çorum Ak Partili yöneticilerin halkımıza yaptıkları hatalar sınırları çoktan aşmıştır. Bunları görmezden gelemeyiz. Bu hatalar hasıraltı edilecek gibi değildir.

ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMAKTADIR

Bu büyük yanlışlar sadece bizim değil, Sayın Cumhurbaşkanımızın gözünden de kaçmamıştır!

Kanaatimizce dün görevdeki Belediye başkanının ve il başkanının istifası ile düzeltilmeye çalışılan süreç yanlış tercihler nedeniyle bugün itibariyle de yine olumsuz anlamda artarak devam etmektedir.

Çorum halkı kendisini sadece oy zamanı hatırlayan, bir kaç fotoğraf kareleriyle gönlünü almaya çalışan, millete hizmete değil, efendi olmaya gelen bu yönetim anlayışından bıkmıştır.

Halkımız arasında tüm dinamikliği ile vücut bulduğunu gördüğüm değişim hareketi inşallah emaneti ehline teslim edecektir.

Sorunların tespitinde gösterdiğimiz akılcı tutum ve çözüm yollarımdaki kararlı duruşumuz Ak Partili seçmenin dışında başta CHP, İP, BBP, Saadet, DP gibi partilerin seçmenlerinden de büyük destek görmemizi sağlamıştır.

HALK MHP’DE BULUŞMAKTA ISRARCIDIR

Halkımız değişimde, işi ehline vermekte, MHP’de buluşmakta ısrarcıdır.

Devamlı anketler yaptırıyoruz ve İlimizin 1.partisi konumundayız.

Bundan dolayı halkımızın her bir ferdine gösterdikleri ilgi ve destek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Cumhur ittifakı ile başlayıp, diğer partilere gönül verenlerle gelişen bu hareketten Çorum adına büyük bir rahmet çıkmasını ümit ediyorum. Ben kalben mutmain oldum. Tüm Çorumlu hemşerilerimizde müşteri olsun. 31 Mart akşamı hep birlikte asla kaybedeni olmayan, bir kesimin değil, tüm kesimlerin kazandığı, sevindiği bir Çorum göreceğiz”