Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Av. Bekir Çetin, tek başına iktidar olma avantajını kaybeden AKP'nin şehit cenazelerini siyasi bir istismar malzemesi olarak kullanmak gayreti içerisinde olduklarını ileri sürdü.
Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımla ilgili bir açıklama yapan Bekir Çetin, "Çorum Milletvekili Salim Uslu da galiba cumhurbaşkanını örnek almış olacak ki gitmiş olduğu cenaze töreninde; dün sosyal medya hesabı üzerinde şehit cenazesinin “başarılı” organizasyonu için Tokat valisine, milletvekillerine, garnizon komutanına ve belediye başkanlarına teşekkür etmiş ve bir de bu “başarılı organizasyon ekibi” ile birlikte bir hatıra fotoğrafı eklemeyi de ihmal etmemiştir" ifadesini kullandı.
Bekir Çetin'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"Son dönemde ülkemizin pek çok iline şehit haberleri ulaşmakta ve bu haberler her gün bir ocağımıza daha ateş düşürmektedir.
Ancak tek başına iktidarını kaybetmiş ve ne yapacaklarını şaşırmış olanlar bu şehit cenazelerini siyasi bir istismar malzemesi olarak kullanmak gayreti içerisindedirler.
Geçtiğimiz günlerde bir eli şehit tabutunda, bir elinde mikrofon, oğlunun tabutu önüne çökmüş babanın feryatları arasında konuşma yapmaya çalışan bir cumhurbaşkanı seyretmiştik.
Ve cumhurbaşkanının o ailelere söylediği “ne mutlu sizlere” lafı hala kulaklarımızdadır!
Evvelki gün bir şehit haberi de Tokat ilimizde feryatların yükselmesine neden olmuştur.
Çorum Milletvekili Salim Uslu da galiba cumhurbaşkanını örnek almış olacak ki gitmiş olduğu cenaze töreninde; dün sosyal medya hesabı üzerinde şehit cenazesinin “başarılı” organizasyonu için Tokat valisine, milletvekillerine, garnizon komutanına ve belediye başkanlarına teşekkür etmiş ve bir de bu “başarılı organizasyon ekibi” ile birlikte bir hatıra fotoğrafı eklemeyi de ihmal etmemiştir.
Ayrıca sayın vekil acısını yüreğine gömen Tokat halkına da vakur duruşundan dolayı teşekkür etmiştir.
Bizler de sayın vekile şehit cenazelerine bakış açılarını ve dolayısıyla gerçek niyetlerini bizlere bu kadar net bir biçimde gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Ayrıca sayın vekili ve çalışma arkadaşlarını; ülkenin bataklığa saplanmasına neden olan 13 yıllık çözüm organizasyonlarından dolayı kınıyor, milleti temsil edenlerin milleti mutlu edecek hizmetlerinden dolayı bürokratlara teşekkür etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."