Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, kadın ve gençlere hitaben bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında Cumhur İttifakı'nın bir değeri olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkan Adayı olarak emanete talip olduğunu kaydeden Şahin, “Eğer ki desteklerinizle beni bu güzel şehre Belediye Başkanı seçer, değerli oylarınızla yetki verirseniz bilin ki; yönetim şeklimizin temel esaslarını belirleyen siz kadınlarımız ve gençlerimiz oluşturacaktır.

Biz biliyoruz ki güçlü belediye, güçlü toplumdan; güçlü toplum ise kadınlarımızla ve gençlerimizle şekillenecektir” şeklinde kaydetti.

Gençlere, “Sizler bizim bugünümüzün ve geleceğimizin teminatısınız” diye seslenen Şahin,

“Biliyorsunuz ki; henüz 21 yaşında İstanbul'u fetheden bir çağı kapatıp, bir çağı açan, adam Fatih Sultan Mehmet bizim ülke idaresinde örnek aldığımız esas önderimizdir.

Bu yüzdendir ki sizinle biz; bizzat benimde başında olduğum, ilimizin problemlerini çözümü konusunda tartışıp, ortak aklı çalıştıracağımız, bir meclisi, Gençlik Konseyi'ni oluşturacağız.

Her yıl mahalle muhtarlarımızla birlikte belirleyeceğimiz başarılı, memleket sevdalı, tefekkür ehli genç kardeşlerimizle sürekli istişare halinde olup, şehrimizle ilgili alınan kararlarda onların önerilerini alacağız.

Kuracağımız bu kutlu birlikteliğin gençlerimize iş, aş ve burs olarak yansıyacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

İnşaallah erken yaşta memleket meseleleriyle tanışan gençlerimizin "Gençlik Konseyi'nden aldıkları tecrübe; ileriki yıllarda ilimizin geleceğinde karar sahibi olduklarında da doğru kararlar almalarına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında kadınlara da seslenen Şahin, “Saygıdeğer hanımefendiler, değerli bacılarım, ablalarım; Sizlere ise bizim yönetim anlayışımızda çok ama çok iş düşüyor! Töremizde kadın anadır. Ana ise sevgidir, saygıdır, merhamettir. Başkanlığımız süresince yönetimdeki sevk ve idareyi ana yüreği ile yoğurmak istiyoruz. Bir şehrin bugünü ve yarını için karar alırken adaletli ve merhametli olmanın önemini çok iyi biliyoruz. Vereceğimiz her kararın binlerce kişiyi direk ilgilendirdiğini ve alınacak her kararda yaptım oldudan ziyade, ortak aklın önemini ve ne kadar hassas olunması gerektiğini çok iyi hesap etmekteyiz.

Bu yüzden alacağımız her karara her uygulamaya mutlaka bir kadın eli değmesi gerektiğine inanıyoruz.

Onun içindir ki Çorum Belediyesi tarihinde ilk defa olarak bir belediye başkan yardımcımızı siz kadınlarımız içerisinden seçeceğiz.

Yapacağımız her çalışmada ilimizdeki kadınların yaşam kalitesini yükseltmek için çabalayacağız. Tenceresi kaynamayan, bacası tütmeyen, çocukları gülmeyen hiç bir ev kalmaması için belediyemizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz.

Her mahalleye kuracağımız gündüz bakım evleri çocuklarımızın bilgi, beceri ve motor gelişiminde sizlerin yüklerinin hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Üreten kadının, şehrimize katacağı zenginliği şanlı tarihimizden biliyoruz.

Bu yüzden kadınlarımızın istihdamına yönelik çalışmaları ise çok etkin bir şekilde devam ettireceğiz.

Biliyorsunuz ki şehrimizin geleceğini belirleyecek olan seçime sayılı günler kaldı.

Bizim bu şehre ait sizlerle birlikte gerçekleştirmek istediğimiz kamuoyunu da günlerdir meşgul eden nice güzel hayallerimiz ve projelerimiz var. Size söz veriyorum; Bu kutlu şehre hizmette ve üretim de altın çağını birlikte yaşatacağız. Sandığın önümüze gelmesine çok az kaldı. Yaptırdığımız bütün anketler bu kutlu yolculukta önde olduğumuzu gösteriyor. Sizden sadece oylarınızla değil, bu temennilerimim ve hedeflerimin herkese ulaşması için yardımcı olmanızı, elçim olmanızı rica ediyorum. El ele, gönülden gönüle kurduğumuz bu birliktelikle 31 Mart Yerel Seçimleri'nden başarıyla çıkacağımıza da yürekten inanıyorum. Gayret bizden, başarı Allah'tandır.”