Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen merkez ilçe kongresine katılan Milletvekili Tufan Köse, konuşması sırasında salonda bulunan partili ile sözlü tartışmaya girdi.

Partilinin tepkisini yüksek sesle dile getirmesi üzerine Milletvekili Köse, “Konuştun dinledik. Dinle artık. Otur yerine. Dinlemiyorsan polis çağırıp çıkarttırırım seni” dedi. Köse’nin bu sözleri, salonda bulunan partililerin tepkisine neden oldu.

Bunun üzerine diğer partililer, Köse’ye tepki göstererek, “Sen bir milletvekili olarak vatandaşa polis çağırıp çıkarttırırım diyemezsin” dediler.

Partilinin bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

Ardından konuşmasına devam eden Köse, “Burada kongrenin selameti bozuluyor. Dinlemek isteyen arkadaşlar dinleyemiyorlar. O arkadaş hala burada kalacak mı? Bunu mu diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Salondan “Evet” seslerinin yükselmesinin ardından da Milletvekili Köse, “Yazıklar olsun. Dinlemiyorsunuz. Böyle bir şey doğru mudur? Böyle bir disiplinsizliğine CHP’nin merkez ilçe kongre üyeleri izin verir mi?” ifadelerini dile getirdi.

Bu sırada araya giren divan başkanı CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Burada olanların parti disiplinine ve ahlakına uyması şart. Oturduğunuz yerden söz atamazsınız. Hele de bir bölge milletvekiline söz atamazsınız. Müsaade edin oturduğunuz yerden bağırıp durmayın. Kürsüde söz hakkı verdik. Gelirsiniz, eleştirirsiniz, oturursunuz. Oturduğunuz yerden laf atamazsınız. Kimse kimseye atmadı. Attırmıyorum da. Parti disiplini gereği buna uyacaksınız” diyerek partilileri sakinleştirdi.