Saadet Partisi Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çetin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm engellilerin ve ailelerinin ‘Engelliler Günü’nü kutlayarak, Merhum Erbakan’ın ‘Özürlü vatandaşlarımız özürlü değil, özel vatandaşlarımızdır’ sözünü hatırlattı.
Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu ve ülkede 9 milyona yakın engelli vatandaşın yaşadığını vurgulayan Levent Çetin, Milli Görüş partilerinin kısa süreli iktidar ortaklıklarında tüm kesimlere olduğu gibi engelli vatandaşlara da şefkat elini uzattığını bildirdi.
Bu partilerden Refah Partisinin 1991 yılında Meclise adımını atınca verdiği ilk meclis araştırma önergesinin özürlülerin sorunlarının tespiti konusunda olduğunu özellikle vurgulayan Çetin, bu çalışmalar ışığında Refah-Yol Hükümeti ile işbaşı yapan Milli Görüş Hareketinin işi icraata döktüğünü ve Özürlüler İdaresi Başkanlığını kurduğunu hatırlattı.
28 Şubatçı gerici zihniyetin tüm kargaşa ve zulümlerine rağmen her alanda olduğu gibi hizmetlerinin engelliler üzerinde de ara vermeden devam ettiğini dile getiren Levent Çetin açıklamasında şöyle dedi:
“572 Sayılı Kararname ile çeşitli bakanlık ve belediyelerde özürlü istihdamı, 573 Sayılı Kararname ile engellilerin rahabilitasyonları sağlanmıştır.
Milli Görüş sadece söylemez söylediğini mutlaka uygular.
Rahmetli Erbakan Hocamızın ‘özürlü vatandaşlarımız özürlü değil özel vatandaşlarımızdır’ sloganı hala hatırlanmaktadır.
Sistem partileri bırakın mevcut sorunları çözmeyi onlara yenilerini eklemektedirler. Kadına şiddet buna en yeni örneklerden birisidir. İslam medeniyetinden uzaklaşıp batı medeniyetini yani AB kapısını beklemenin bu ülkedeki sağlama da engelliye de asla bir hayrı dokunmayacağı gibi mevcut sorunları kat ve kat artıracağı uyarısını yapıyor. Engelli vatandaşlarımızın gününü Saadet Partisi olarak kutluyoruz.”