CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ile birlikte üniversiteli gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.
CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Vadi Restoranda CHP Gençlik Kolları Başkanı Veli Can Çalıkuşu tarafından organize edilen üniversite gençliği ile kahvaltıya katıldı.
Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, ömrünü gençlere adadığının altını çizerek, gelecekte Türkiye’yi teslim edecekleri beyinlerin gençler olduğunu, gençliği son derece önemsediklerini belirtti.
Kenan Nuhut, “Gelecekte Türkiye’yi siz gençlere teslim edeceğiz. Bu nedenle sizlere çok daha fazla önem vermek mecburiyetindeyiz. Gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamamız gerekiyor” diyen Nuhut, belediyenin yapacağı her faaliyette üniversite öğrencisinin mutlaka olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Nuhut, üniversite ile yapılacak işbirliğinin ortak aklın bulunmasına yardımcı olacağını ve kendilerini başarıdan başarıya götüreceğini söyledi. Hazırlanan projelerin, üniversiteli gençlerin Çorum’dan kopmaması için hazırlanmış projeler olduğunu belirten Kenan Nuhut, Spor Kent Projesi’ne sadece üniversite öğrencilerinin değil, tüm Çorumluların ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Spor Kent Projesi’nin üniversite gençliğini Çorum’da tutarak istihdamı artıracağını söyleyen Kenan Nuhut, bu projeyle turizme de büyük katkı sağlayarak, istihdam alanlarını genişleteceklerini ifade etti. Üniversite gençlerinin sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Kenan Nuhut, Çorum’da TOKİ’de oturan üniversite öğrencilerinin ulaşım sıkıntısı çektiğini söyleyerek bu sorunun artırılacak sefer sayıları ile çözülmesinin çok kolay olduğunu, göreve gelir gelmez ilk çözecekleri meselenin ulaşım sorunu olduğunu kaydetti.
Çorum’da öğrencilerin büyük ve kapsamlı bir kütüphane ve yurt eksiğinin olduğunu dile Kenan Nuhut, Çorum’a dev kapsamlı bir kütüphane yapacaklarını, öğrencileri daha modern yurtlarla buluşturacaklarını söyledi.

Nuhut, “Müsterih olun ulaşım sorunu, kütüphane sorunu, yurt sorununu gidermek için projelerimiz var. Bunları mutlaka çözeceğiz. Çorum’un bir de sağlıkla ilgili sorunları var. Biz herkesin ve sizlerin faydalanabileceği Belediye hastaneleri yapacağız. Bu belediyeler kanununda tanımlanmış görevler arasında yer alıyor. Ulaşımı kullandığınızda birkaç kez bindiğinizde aynı paraları yine ödüyorsunuz. Biz şuan ki ödediğiniz ulaşım bedellerini yarı yarıya indireceğiz. Biz geldik gidiyoruz. Bundan sonra bizler siyaseti sizlere bırakacağız. Belediyeyi ikinci aileniz olarak göreceksiniz. En küçük sorunlarınızda bile kapım sizlere sonuna kadar açık. Neye ihtiyacınız varsa bizlere geleceksiniz. Çünkü ben ülkem ve geleceğim adına siz gençlerden çok şey bekliyorum. Geleceğimizi siz gençlerle planlamak istiyorum. Çünkü Türk gençliğinin nelere muktedir olduğunu, neler yapabileceğini bir spor adamı olarak yakından biliyorum. Çorum’da bir barış ve kardeşlik ortamı yaratmak tüm gençlerimizin desteklerini bekliyoruz. Gençler olarak ülkenin geleceğine karar vermek için lütfen siyasetle ilgilenin. Siyasetin içerisinde olun ülkenizi seviyorsanız ama siyaseti hiçbir zaman meslek edinmeyin. Siyaset hizmet edilmesi için gelinen, görevleri tamamladıktan sonra da bir sonraki nesle teslim edilen kurumdur.  Ben Tarım Bakanlığı’nda Genel Müdür olarak görev yaptım, çok büyük bütçeleri kullanıp yönettim. Çok şükür haram lokma yemedim, evlatlarıma haram lokma yedirmedim. Hakkımda en ufacık bir şaibe dosyası, soruşturması yok. Sonuçta bu övünülecek bir durum değil, herkesin olması gereken bir haldir. Eğer kendinize saygınız varsa dürüst ve namuslu olmak zorundasınız. Gençleri sizleri çok seviyorum. Biz belediye olarak sizlere iyi bir ev sahipliği yapmak durumundayız. Bu Anadolu’nun kültüründe de vardır. Misafir çok sevilir” diye konuştu.
Nuhut, etkinlik sırasında gençlerin istek ve sorunlarını dinledi.