MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Nadık Bölgesi'ne bir vadi inşa edeceğini kaydederek,  “Başkan seçildiğim takdirde Nadık Vadisi projemiz var. Dikmen Vadisi’ne benzer bir şekilde yamaç teraslama yöntemleri ile 4 yâda 5 katı geçmeyen evler yapacağız. Bisiklet alanları, yeşil vadileri, gezinti yolları olan bir alan inşa edeceğiz. Bu proje ile buradaki halkımız ihya olacaktır” dedi.

Kenan Şahin, Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş’ı ziyaret etti.

Belediye Meclis Üyesi adayı Fatih Merzifonlu’nun ve partililerinde eşlik ettiği ziyarette Kenan Şahin, Belediye Başkanı olacağı takdirde Çorum’a yapacağı bazı projeler hakkında bilgiler verdi.

ÇORUM’A RİNG YOLLARI YAPACAĞIZ

Çorum’un trafik sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Kenan Şahin, “Çorum’a ring yolları yapmayı düşüyoruz. Çorum’un trafiğini rahatlatmak için kısa vadeli çözüm önerilerimiz var.

Gazi ve İnönü Caddesi’nin arasına bir korkuluk koydular. Zamanında ben bu korkulukların kaldırımların kenarlarına yapılmasında görüşlerimi bildirdim. Bu Gazi ve İnönü caddesinde trafiği birkaç sene rahatladır.

YER ALTI VE YER ÜSTÜ ÇOK KATLI OTOPARK

Otopark problemimiz ciddi boyutlarda. Çorum Park diye bir parkımız yapıldı. Maalesef alt katının otopark olması lazımken burası değerlendirilemedi. Karakeçili Camisinin etrafı yer altı otoparkı olarak işaretlidir. Kent meydanın altıda oto park olarak değerlendirilemedi. Bizim düşüncemiz buna benzer 20’ye yakın imar alanı işaretleyerek, acilen yer altı ve yer üstü çok katlı otopark olarak hayata geçirmemiz lazımdır.

Yunus Emre İş Merkezi kullanılmadığı için burayı yıkıp otopark olarak yapma düşüncemiz vardır.

Ulu Mezarlığın karşısındaki ayakkabıcılar için yapılmış bir atıl bina kocaman alanı ile bomboş durmaktadır.

Gazi caddesinde, eski Ankara Caddesi’nde ve şehrin muhtelif yerlerinde bir sürü otopark alanı olarak kullanılabilecek enkaz binalar vardır. Bunları kullanmayı düşünüyoruz.

KAMU KURUMU VE BANKALARI ŞEHİR MERKEZİNDEN TAŞIMALIYIZ

Çorum’un doğu batı ekseninde olduğu gibi, kuzey güney ekseninde de alternatif yolları acilen açılması lazımdır.

Gazi ve İnönü Caddesi’ni cazibe merkezi olmaktan acilen çıkarılması lazım. Bunun da en basiti Çorum Lisesi’nden başlayarak, Valilik, vergi dairesi, kamu kurumları, İnönü caddesindeki bütün banka şubelerinin ivedilikle şehir dışına taşınması lazımdır. Bunun içinde iki belirlediğimiz yer vardır. Bunlardan yeni Belediye sarayından başlayıp İskilip’e doğru giden yoldur. İkincisi ise Ankara Caddesi dediğimiz şimdi Erol Olçok Hastanesinin olduğu bölgeye bankalara taşınmalıdır.

AKKENT VE EROL OLÇOK ARASI TELEFERİK HATTI

Hafif raylı sisteme şehrin nüfusu ve yapısı nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı müsaade etmiyor. 500 binin altındaki şehirlerde bunun verimli çalışmayacağı düşüncesiyle izin vermiyor.

Kış aylarında Akkenten çok arabaların çıkmadığı ve kazaların yaşandığına dair çok şikâyetler geliyor.

Akkenten şimdiki Erol Olçok hastanesine uzanan yola teleferik hattı düşünüyoruz.

YENİ CAZİBE ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Yeni cazibe merkezleri oluşturup, şehir merkezinin cazibe merkezi olmaktan çıkarılması lazım. İnsanların artık başka yerlere kayırılması lazımdır. Bunun içinde bir meydan camii ve belediye sarayı yapıldı. Akşemseddin caddesi, Ankara caddesi gibi yerlere kamu kurumları taşındığı zaman zaten genel nüfusun büyük bir kısmı buralara kayacaktır.

Çorum’un şuanda Ulukavağın ortasından geçen bir çevre yolu vardır. Ama Gülabibey, Bahçelievler üzerinden geçip çimento kavşağına bağlayan ikinci bir çevre yoluna benzeyen bulvar ihtiyacına şiddetle vardır.

YENİ BİR ÇEVRE YOLU

Bahabey’den çıkan insanımız, Buharavler’e gidecekse çevre yolundan gitmelidir, şehir içinde girme gereği duymamalıdır. Bu tedbirleri sırasıyla aldıktan sonra zaten Gazi caddesi turistlik bir cadde haline gelecektir. Bir süre sonrada işlevini yitirip sadece yayaların geçtiği trafiğe kapalı bir alan olacaktır. Bunlar 2 senede başlayıp 5 senede bitirilecek olan projelerdir.

ALBAYRAK VE ASKERLİK ŞUBESİNE GEÇİŞ YOLUNU AÇACAĞIZ

Albayrak Caddesi ve Kulaksız caddesini trafiği tek yönlü olarak açacağız” dedi.

BAHÇELİEVLER ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMÜŞ

Konuşmasının devamında Bahçelievler Mahallesi hakkında da proje ve görüşlerini bildiren Kenan Şahin, “Bahçelievler Mahallesinin nüfusu ve alanı çok büyük bir yerdir. Bunun bölünmesi lazım. Çünkü Bahçelievler denilince insanımızın aklına Bahabey kenarları, Atatürk Anıtı çevresi, zenginlerin yaşadığı yer geliyor. Ama Bahçelievlerin yüzde 70’şi gariban insanlarımızın yaşadığı bir bölgedir. Yol, kaldırım, park, pazar, kültür ve gençlik merkezleri, sağlık ocağı yok. Şimdi soruyorlar Bahçelievler ne yapacaksın diye hangi birini sayıyım” şeklinde konuştu.

NADIK VADİSİ PROJESİ

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Nadık Bölgesi'ne bir vadi inşa edeceğini kaydeden Kenan Şahin, “Başkan seçildiğim takdirde Nadık Vadisi projemiz var. Dikmen Vadisi’ne benzer bir şekilde yamaç teraslama yöntemleri ile 4 yada 5 katlı teras evleri yapacağız. Bisiklet alanları, yeşil vadileri, gezinti yolları olan bir alan inşa edeceğiz. Bu proje buradaki halkımız ihya olacaktır” dedi.

ACİLEN ALTERNATİF SU KAYNAKLARINA İHTİYACIMIZ VAR.

Çorum’da zaman zaman su sıkıntısının yaşandığını acilen alternatif su kaynaklarının bulunması gerektiğine değinen Kenan Şahin, “Çorum’da normal yağış rejimi olduğu sürece su sorunu yaşanmamaktadır. Ama kuraklık dönemlerinde yer altı kuyularından su çekiyoruz. Bunun da aylık 80 ile 100 bin TL elektrik faturası olarak yansıyor.

KÜLCÜ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bey sağ olsun, güneş enerjisi ve rüzgar hes santralı kurarak bunları finansa etmeye çalıştı. Bu projelere bizde yatırım yapmayı düşünüyoruz.

Koçhisar Barajı’ndan gelmesi gereken isale hattı projesinin temelli de atan Muzaffer Külcü’dür. Külcü’den sonra bu proje rafa kaldırılmıştır. Ama ne hikmetse Cumhurbaşkanı Çorum’a geldiğinde tekrar bu proje hayata geçirilmiştir. Koçhisar Barajı bizim inşallah 15 senemizi kurtarıyor. Ama bizim alternatif su kaynaklarına ihtiyacımız var” dedi.

HER MAHALLEYE İNTERNETLİ VE ÖĞRETMENLİ KÜTÜPHANE

Çorum’un kütüphane eksiğinin olduğunu ve bu eksiği gidereceklerini kaydeden Kenan Şahin, “Çocuklarımız internet kafe ve oyun salonlarına gidiyorlar. Burada çocuklarımızı neler bekliyor bilmiyoruz. Biz her mahalleye ve semte ücretsiz internetin olduğu, her türlü kitabe ve bilgiye ulaşımın olduğu, başında bir öğretmenin bulunduğu kütüphaneler kurmak istiyoruz. Çorum’da 8 ile 10 nokta belirledik. Bizim insanımızdan kütüphane istiyoruz diye talep geldi. Bu çocuklar internet kafeler de hayatlarını çürütüyorlar” şeklinde konuştu.

KAFKAS VE ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR MERKEZİ YAĞACAĞIZ

Kültürlere çok değer verdiğini belirten Kenan Şahin, “Kafkas Kültür Merkezi ve Alevi Bektaşi Kültür Merkezi yapacağız. Devletin yâda Çorum belediyesinin kontrolünde Alevi Bektaşi Kültür Merkezi yoktur. Neden bizim türkülerimizim çalındığı söylendiği ve ders çalışıldığı alanlar neden yok. Kırşehir’deki dergahın bir benzerini yapmak istiyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE YOLUNDAN GEÇEN ÇORUM’A UĞRAMADAN GİDEMEYECEK

Çorum’u turizm şehri haline getirmek üzere önemli projeleri olduğunu anlatan Kenan Şahin, Türkiye’nin önemli kültür varlıklarının bire bir örneklerini Çorum’da toplayacağım.

Kentpark’a Kız Kulesi, Yunus Emre Parkı’na Galata Kulesi, Bosna Parkı’na Pamukkale travertenleri, Ilıca Bağları’na Peri Bacaları, Âşıklar Tepesi’ne Nemrut heykelleri, Rüstem Eren Parkı’na Yivli Minare, Yazıçarşı Meydanı’na İzmir Saat Kulesi, şehir giriş-çıkışlarına Aslanlı Kapı yer alacaktır.

Bunları şehrin muhtelif yerlerine bunları dağıtacağız. Çevre yolundan Aslanlı kapıları gören insanımız tabelaları takip ederek, şehre inecek, kahve ve çay içecek, para harcayıp gidecektir.

ÇORUM’A İHTİŞAMLI BİR ATATÜRK ANITI

Atatürk Anıtı’nın yeri törene ve şehre uymuyor. Bunun için ihtişamlı bir eser lazım Çorum’a. Bunu Kent Meydanı’na taşımayı düşünüyoruz. Abide meydanında bulunan Şehitler Anıtı’nın durumu oldukça kötü durumdadır. Üzerlerinde ağaç bitmiştir. Burayı çoğu insanımız bilmemektedir. Bura ile de güzel çalışmalarımız bulunmaktadır” dedi.

AMATÖR SPORU DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Belediye Başkanı seçildiği takdirde spora desteğinin süreceğini ifade eden Kenan Şahin,

“Amatör sporlara desteklerimiz sürecektir. Ata sporumuz olan güreşimizi de destekleyeceğiz.

GüreŞ merkezinin yeri şuanda hangar gibi bir yerdir. Çorumpsor’u Belediyeye bağımlıktan kurtarılmalıdır. Kendi ayaklarında duran bir Çorumpsor oluşturmamız lazım” dedi.

Ziyaretten dolayı Kenan Şahin’e teşekkür eden Hacı Odabaş ise 31 Mart yerel seçimlerinde başarılar diledi.