İYİ Parti Çorum Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan, “Sağcıysan AK Parti, solcuysan CHP” diyen zihniyetin oyununu bozduklarını belirterek, “Artık İYİ Parti var. Bu millet ne Recep Tayyip Erdoğan’a ne de Muharrem İnce’ye mahkûm da mecbur da değil” dedi.

İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından dün akşam Ticaret ve Sanayi odası (TSO) Fuar Alanı’nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İYİ Parti Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, AK Parti iktidarını ve AK Parti Çorum Milletvekili Adaylarını eleştirdi.

Arslan, “İYİ Parti kurulamaz dediler kuruldu, teşkilatlanamaz dediler, 2 ay gibi kısa bir sürede 66 ilde ilçeleriyle beraber teşkilatlandı. Kongre yapamaz dediler, partimizin kuruluşunun 3. ayın sonunda seçime katılabilmesini sağlayacak kongresini sağladı. İYİ Parti, büyük kongresini yapamaz dediler, yüzbinlerin katılımıyla 1 Nisan’da büyük kongremizi yaptık. İYİ Parti yolunda yürüyor diye erken seçim oyunuyla İYİ Parti’yi seçime sokmamayı amaçladılar. CHP’den partimize geçen 15 milletvekili ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu oyunu da bozuldu” ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN’IN KİMYASI BOZULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunun bozulmasıyla birlikte abdestinin de kimyasının da bozulduğunu kaydeden Arslan, “Yüzü, suratı da değişti. Bu zamana kadar kendi yazdığı oyunu ustaca oynayan Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin seçime girmesiyle birlikte tüm kimyasını, enerjisini kaybetti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prompter olmadan konuşamaz hale geldiğini vurgulayan Arslan, “İzmirlilere Ödemişliler, Ödemişlilere İzmirliler diye bağırmaya başladı” diye konuştu.

Arslan, İYİ Parti kurulmasaydı, Türkiye’yi bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan, bir tarafta ise Abdullah Gül’ün aday olduğu, seçmenlerin çaresizlik sendromu içerisinde iki kötüden iyisini seçmek zorunda olacağını söyledi.

“Şimdi İYİ Parti var” diyen Arslan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

HODRİ MEYDAN! 6’SI BİR TARAFA BEN BİR TARAFA

“Sağcıysan AKP, solcuysan CHP diyen zihniyetin oyununu Genel Başkanımız Meral Akşener ile bozduk. 3 bin kişiyle miting yapamaz diyenler, 20 bini aşkın kalabalığımızı görünce dillerini yuttular. AK Parti, Çorum’da 4 vekil çıkartırız derken, 2 vekile razı oldular. 16 yıldan beri bu ülkeye nasıl fenalık yaptıklarını, bir tek çivi çakmadıklarını en iyi AK Partililer biliyor. AK Parti’nin 4 milletvekili adayı, il başkanı ve merkez ilçe başkanı ile istedikleri ortamda, istedikleri platformda konuşmaya hazırım. 6’sı bir tarafa, ben bir tarafa. Türkiye’ye ne yapmışlar, 16 yılda Çorum’a ne hizmet etmişlerse tartışalım konuşalım. Cesaretleri varsa, yürekleri varsa buyursunlar gelsinler. Hodri meydan dedikçe onlar kaçıyorlar. Çünkü Türkiye’yi iflas ettirdiler, Türkiye’yi batırdılar.

16 yıldır iktidar olan AK Parti, Türkiye’yi nasıl batırdığını, Türk ekonomisini nasıl iflas eşiğine getirdiğini herkesten daha iyi biliyor. Ekonomimiz can çekişiyordu, her an çok büyük bir ekonomik kriz patlamak üzereydi. Bu ekonomik kriz üzerine Tük halkından hepten Osmanlı tokadı yiyeceğini bilen AK Parti, krizi aşmak için seçimi alabildiğince öne aldı.

Türk milleti büyüktür, Türk milleti bütün milletlerden üstündür. Recep Tayyip Erdoğan’dan daha da üstündür.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN ÖNÜ KESİLEMEZ

7,5 milyon ülkücü, Türk milliyetçisini ilgilendiren bir konu daha var. Bin 200 delegeden 800’ünün noter huzurunda imza vererek istediğimiz olağanüstü kongreyi, gayri hukuki olarak sırtını dönenen, mahkemenin kongre yapın demesine rağmen kongre yapın talimatına uymayan, kaçıp saraya sığınan, Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunun altına girip kendi bekasını, koltuğunun bekasını, devlet bekası diye ülkücülere yutturmaya çalışan genel başkanın oyununu da İYİ Parti bozdu. Devlet Bahçeli bir şeyi unutmuştur, bu millet gerekirse demirden dağ eriterek selamete çıkmış bir millettir. Mahkeme kararlarıyla, Yargıtay oyunlarıyla ve Türk milliyetçilerinin önünü kimse kesemez, bunu akıl edemediler. 4 ay da böyle bir partinin kurulabileceğini, Türkiye’nin umudu olabileceğini kestiremediler.

AK PARTİ FAİZ LOBİLERİ SAYESİNDE İKTİDAR OLDU

Tayyip Erdoğan’ın en önem verdiği husus faizdi. Türkiye’de faizler yüzde 25, Ağustos’ta enflasyon yüzde 40’a dayanacak. Dövizin durumu ortada. Faizleri artırsalar da artık dövizi durduramıyorlar. Çünkü ülke ekonomi iflas ettirildi. Döviz yükseldiği için ekonomimiz batmıyor, ekonomimiz batmış olduğu için döviz yükseliyor. Dış güçlere, faiz lobisine bağlıyorlar. Bu ülkede faiz lobisinden mest eden bir güç varsa o da AK Parti’dir. AK Parti, 16 yıldır dünyadaki faiz lobileri sayesinde iktidar olmuştur. Bu millet 16 yıldan beri dünyada reel faiz olarak faiz veren 3. ülkedir.

YAPTIKLARINI UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu ülkeyi bu hale dış güçler getirmedi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililer getirdi. Habur’da PPK’lı hainleri kurdukları çadır mahkemesinde berat ettirenler dış güçler miydi AK Parti miydi? Devletin hakimini, savcısını 4 tane çapulcunun ayağına götüren dış güçler miydi AK Parti miydi? Diyarbakır meydanında nevruz kutlamalarını bahane ede Şivan Perwer ile İbrahim Tatlıses ile Talabani ile Barzani ile Abdullah Öcalan’ın bayrakları altında şarkı söyleyenler dış güçler miydi AK Parti miydi? Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından Barzani çıkınca bir Barzani daha çıkıyordu. Kardeşim diyordu, arkadaşım diyordu, ne oldu? Açılım sürecini Türkiye’ye yaşattıran dış güçler miydi AK Parti miydi? 5,5 yıl hainlerle aynı masada pazarlık yapanlar dış güçler miydi Recep Tayyip Erdoğan mıydı? Dolmabahçe mutabakatını yapan yine tabi ki AK Parti’ydi. Şimdi yaptıklarını millete unutturmaya çalışıyorlar. Birden bire milliyetçi oldular, birden bire ülkücü oldular, birden bire vatanperver oldular. Artık bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanlarına inanmıyor, artık bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini kandırmasına ve aldatmasına izin vermiyor. Onun için AK Partililer, kapalı spor salonlarında miting yapıyorlar, onun için stadyumlarda miting yapmaya çalışıyorlar. Ama oraları bile dolduramıyorlar.

İNANDIRAMIYORLAR

16 yıldan beri hemşerilerimiz AK Parti’ye hak ettiğinin çok üstünde oy verdi, hak ettiğinin çok üstünde değer verdi. Ama artık maskeler indi. AK Partililer bizi destekleyin size özgürlük getireceğiz, hukuk getireceğiz diyorlar, demek ki 16 yıldır bu ülkede hukuk yokmuş, özgürlük yokmuş. AK Parti vekilleri biz Çorum’a demiryolu yaptık diyemiyorlar, Çorum’a havaalanı yaptık diyemiyorlar, Merzifon havaalanına Çorum’un adını yazdırdık bile diyemiyorlar. Şimdi bize yetki verin 16 yıl boyunca yapamadıklarımızı önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağız diyorlar. İnandıramıyorlar.

İnandıramadıkları için Ulu Camii’nin avlusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yemek verdiriyorlar, yemeğin parasını devlete ödettiriyorlar, milletvekillerine de siyaset yaptırıyorlar.

MİLLETİMİZ ÇARESİZ DEĞİL

Bir ülkede devlet yönetimi bu kadar yolsuzlaştırılamaz bu kadar soysuzlaştırılamaz. Bir il siyasetçilerin elinde bu kadar oyuncak yapılamaz. Vatandaş artık bunların hepsinin ayrımında ve farkında. Bunlara hem Türkiye’de hem de Çorum’da dur demeye niyetli ve kararlı. Milletimiz çaresiz değildir. Milletimiz en zor zamanlarda bile bir çıkış kapısı bir çıkış yolu bulmuştur. 5 bin yıllık bilinen tarihi, 2 bin yıllık devlet geleneği olan bir milletin bekasını, bir il ifadenin omzuna yükleyecek kadar namussuzluk her şeyden önce bu millete hakarettir.

HADİ ORDAN

Milletimiz, bir gün olsun devletsiz yaşamamıştır, bu milletin hep devleti olmuştur. Yıkmıştır, yenisini kurmuştur ama devletsiz yaşamamıştır. Recep Tayyip Erdoğan demek bu milletin bekası demekmiş. Hadi ordan. Bu milletin 81 milyonun her biri birer Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülkenin sorunlarını biliyoruz, çözüm önerilerini de biliyoruz. Sandıklar açıldığında iktidara gelirsek, 2 yıl içerisinde Türkiye’nin bütün sorunlarını düzeltip, 5 yıl içerisinde de çözme sözü veriyoruz. Türk milleti, Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür, Türk milleti bütün milletlerden üstündür. Recep Tayyip Erdoğan’dan daha da üstündür”