Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Atlas, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Külcü’nün derhal görevden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde rüşvetten daha ağır olan irtikap suçundan yargılanan Muzaffer Külcü’nün dava bitene kadar istifa etmesini istediklerini, ancak seslerini duyuramadıklarını anlatan Atlas, İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etti.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde ki son duruşmaya katıldığını belirten Atlas, ses kayıtlarının Ankara kriminal laboratuarlarında incelenerek kişilerin gerçek ses kayıtları olduğunu, dolayısıyla yapılan rüşvet pazarlığının da doğru olduğunu ifade etti.
“AKP tarafından güzel Türkiye’mizde korku imparatorluğu kuruldu” diyen Atlas, “Kendinden olmayan belediyelere şafak baskınları yapanlar, kendilerinden olmadıkları için insanları cezaevlerine atanlar rüşvet alan belediye başkanı hakkında hiçbir işlem yapmıyorlar. Biz buradan defalarca İçişleri Bakanlığını ve Başbakan’ı göreve çağırdık gereğinin yapılması için ama hiç biri bu çağrımıza yanıt vermedi. Onlar yanıt vermeyince de bir çağrı da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yaptık. Dava bitene kadar temiz olduğunu kanıtlanana kadar görevi bırak diye ama oda bu çağrımıza cevap vermeyerek ne kadar erdemli olduğunu bize gösterdi” dedi.
Tüm bu olumsuzlukların hesabını soracaklarını ve belediye başkanını, halkın parasını akılsızca, korkusuzca, insafsızca birilerine peşkeş çekenleri kaçtıkları yere kadar kovalayacaklarını bildiren Atlas, Külcü’nün acilen görevden el çektirilmesini istedi.