CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Tarım Kooperatifleri Dünyayı Beslemenin Anahtarı’ temalı etkinliğe katıldı.
Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı’nda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe,  Milletvekili Köse’nin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Petek Ataman, TMMOB temsilcileri, FAO Türkiye Temsilcisi Mustafa Sınaceur, öğrenciler ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.
Etkinlik kapsamında Yenimahalle Belediyesi’nin önünde toplanan grup, Ragıp Tüzün Parkı’na kadar yürüdü.
Öğrencilerin,  “Açlıktan Kimse Ölmesin” pankartları ile katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar alkışları ile destek verdi.
Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan dünyada her beş dakikada bir çocuğun açlıktan öldüğüne dikkat çekerek ”Açlığın önüne geçebilmek için tarımsal üretimi artırmak zorundayız. Dünyada 1 milyar insan açlıkla karşı karşıya kalıyor. Kaynaklarımızın kıymetini bilmeli, üretime dayalı bir ekonomiyi ülkemizde egemen kılmalıyız” “dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, tarımsal üretime devlet ve sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin üretmek zorunda olduğunu sözlerine ekleyen Yaşar,”Yenimahalle Belediyesi olarak bölgemizde açtığımız semt pazarları ve organik ürün pazarları ile vatandaşlarımıza sağlıklı gıdaların ulaşabilmesini sağlıyoruz. Denetimlerimizi büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Dünyada bir milyar insanın açlıktan öldüğü günlerde farkındalık yaratmak için Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz “diye konuştu.
FAO Türkiye temsilcisi Sıneceur ise dünyada herkese yetecek kadar gıda üretildiğine ancak hala açlık sorunu ile karşı karşıya kalan ülkeler bulunduğuna dikkat çekerek “Tarım Kooperatifleri dünyayı beslemenin anahtarıdır. Açlığa son vermek için birlikte çalışalım. Yiyeceklerimizi aç insanlarla paylaşalım” diye konuştu. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ataman ise ilk bir yerel yönetimin Dünya Gıda Günü etkinliğine destek verdiğini belirterek Yaşar’a teşekkür etti.
Yenimahalle Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu’ndan katılan 20 öğrenci, ‘Dünyada açlık olmasın’ temalı tuvalde boyama etkinliği yaptı.
Tuvallere suluboya ve pasteller ile açlık ve doğal gıda üretimine ilişkin resimler yapan çocuklar, yaptıkları resimler ile herkesin beğenisini topladılar. 21 Yenimahalleli gıda firması ise açtığı stantlarla turşudan, süte, pastalardan meyvelere kadar çok sayıda yiyecek ve içecekler ile gün boyu  Yenimahallelilere  ikramda bulundu.
Yenimahalle Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarında katılan kursiyerlerin de konser verdiği etkinlik gün boyu devam etti.