MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan atama hakkındaki açıklamasında MHP’yi de hedef alarak AK Parti ile İttifak çıkar ilişkisine bağladığını kaydederek, “Yahya Çoban’a destek vermek yerine bize yakışmayan yalnız kendi kullandıkları dile uygun bir şekilde laflar söylemiştir” dedi.
MHP İl ve İlçe teşkilatları olarak İstanbul’da Cumhur İttifakının adayına destek olmak amacıyla İstanbul’daki Çorumlular ile görüşmek için İstanbul’a gittiklerini kaydeden Kaynar, “Bu süre içerisinde bizimde yakından takip etmiş olduğumuz Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan krize ilişkin İYİ Parti’nin Çorum şube yetkilisi bir açıklamada bulunmuş ve bu açıklamada yine bilmedikleri kendilerine uzak Milliyetçilik kavramını kullanmışlardır” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Hemşehrimiz olan ve Müdürlük yapmış her zaman Çorum’a yakışır bir şekilde verilen her görevin üstesinden gelmiş olan kıymetli kardeşimiz Yahya Çobana da destek vermek yerine bize yakışmayan yalnız kendi kullandıkları dile uygun bir şekilde laflar söylemiştir. İYİ Parti’nin Çorum şube yetkilisi açıklamasında MHP’yi de hedef alarak Ak Parti ile İttifakımızı çıkar ilişkisine bağlamaya çalışmıştır.

İttifakımıza laf söyleme cüretini göstererek Cumhur İttifakına gönül veren tüm vatandaşlarımıza da haksızlık etmiştir. Cumhur ittifakı Türk Milletinin yönünü tayin edecek Türkiye Cumhuriyetinin yol haritası olacaktır. Sizler zilletin bir kanadı olarak buna engel olamayacaksınız.

Şimdi buradan söylüyorum Müdür Bey MHP Türk Milletinin menfaatine olan hiç bir işte herhangi bir çıkar ilişkisinin içinde olmaz. Sizin gibi sabah akşam bölücülerle bir olup bu necip millete zarar verecek bir tutumun içinde bulunmaz. Türk Milliyetçisi eğitimci arkadaşlarımızın hakkını savunmak da sizin görüşlerinize uygun değildir. Biz hoşunuza gitse de gitmese de bu vatana, bu millete, bu şehre ve bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımıza sahip çıkacağız. Lider Ülke Türkiye yolunda önümüze çıkan tüm engelleri Yüce Türk milleti ile beraber ezip geçeceğiz.”