AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Çorum’daki meslek ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Kavuncu, “Esnaf, sanatkar ve sanayicilerimizin sorunlarını yerinde görerek, not etme imkanımız oldu. AK Parti, Türkiye’de sanayi dönüşümünü gerçekleştiren, ülkemizi Dünya ile yarışır konuma getiren öncü partidir. Sorunların çözümünde yine etkili olacaktır. Çünkü AK Parti’nin yaptıklarına diğer partilerin hayalleri bile yetmez” dedi.

"ESNAF VE SANATKARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür ve oda başkanlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Erol Kavuncu, “Büyümenin ve yenileşmenin getirdiği bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Böyle bir ortamda en çok destek verilmesi gereken kesim esnaf ve sanatkarlarımızdır. Faizsiz kredi, vergi tatili, çalışanlarının bir süreliğine primlerinin devlet tarafından ödenmesi, basit usulde vergilendirme gibi destek mekanizmalarını çalıştırarak esnaf ve sanatkarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bunun da ötesinde yapılması gerekenler hususunda zihin yoracağız ve sıkıntıları el birliği ile aşacağız” ifadelerini kullandı.

“SANAYİDE BÜYÜME RAKAMLARI SEVİNDİRİYOR"

Çorum Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulunu da ziyaret eden Kavuncu, “Bir ülkenin gelişmesi, büyümesi sanayideki büyüme ile belirlenir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Türkiye’nin sanayide dev adımlar atmasında önemli kararlar alıyor ve mekanizmaları işletiyor. Sanayi sitelerimizi daha modern hale getiriyor. Organize Sanayi Bölgelerimizin verimli bir şekilde çalışması için destek mekanizmaları işletiyor. Dönemsel kırılmalara karşı ise kriz yönetimini devreye sokuyor” dedi.

“MİLLİ VE YERLİ ÜRETİMDE REKOR KIRACAĞIZ"

Çorum MÜSAİD Şube Başkanı Mücahid Ahmed Köksal ve yönetimini ziyaretinde de Erol Kavuncu, “Milli ve yerli üretimin zor zamanlarda ülkemize uygulanan gizli ve açık ambargolarla ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Şimdi biz üretimde yerliliğe önem veriyoruz. Ar-Ge merkezleri açarak ülkemize ait tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge Merkezlerinde çalışan personelin istihdamında katkı sağlıyoruz. Tüm bunlar sanayimizin gelişimine atılan adımlardır. Meyvelerini önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğiz. Türkiye, Dünya’nın en büyük ekonomileri arasındaki yerini alacaktır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE LOJİSTİK VE ÜRETİM ÜSSÜ OLDU"

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu ve beraberindekiler Çorum Ticaret Sanayi Borsasını da ziyaret ederek 24 Haziran'da desteklerini istedi. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Kavuncu, “Türkiye birçok uluslararası şirketin lojistik ve üretim üssü haline geldi. Bu uluslararası firmalar Türkiye’de üretim yapıyor ve Asya, Avrupa ve Afrika’ya ihracat gerçekleştiriyor. Bir köprü konumunda olan ülkemizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekmektedir. Çorum olarak biz de bundan payımızı almamız, gelişimimizi tamamlamamız gerekiyor” dedi.

“TARIM TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR"

Çiftçinin ve tarım sektörünün en büyük sivil toplum örgütü olan Çorum Ziraat Odasını da ziyaret ederek Başkan Mehmet Sayan ve yönetimi ile görüşmeler yapan Erol Kavuncu, “Birilerinin dediği gibi Türkiye tarımdan vazgeçmedi. Tarım ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz destekler ortadadır. Tarım arazilerinin birleştirilmesinden tarım sigortası desteğine kadar yapılan reformlar AK Parti döneminde gerçekleştirildi. Bize düşen görev ise karşımıza çıkan lokal sorunları aşmaktır. Bu konuda şahsen ben elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erol Kavuncu ve beraberindekiler Erbakan Vakfı Çorum Şube Başkanı Yakup Taş ve yönetimini ziyaret etti. Kavuncu, tüm ziyaretlerinde Cumhur İttifakı’na gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.