EMEK Partisi Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, Türkiye’de katliamcı zihniyetin halen devam ettiğini ileri sürdü.
Sivas katliamının 22. yıldönümü dolayısıyla bugün EMEK Partisi İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Feyzullah Aygün, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta, Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a giden ve çoğunluğu aydın ve sanatçılardan oluşan kişilerin kaldığı Madımak Oteli’nin asker-polis, resmi-sivil devletin tüm güvenlik görevlilerinin gözleri önünde, birkaç gün öncesinden hazırlığı yapılarak organize edilmiş gerici-mezhepçi yobaz güruh tarafından ateşe verilerek 35 canın diri diri yakıldığını ifade etti.
Aygün, aradan 22 yıl geçmesine rağmen katliamı önlemeyen dönemin yetkililerinden hiçbirisinin yargı önüne çıkarılmamasını da eleştirdi.
Katliamla ilgili olarak yargılanan ve ceza alan birkaç kişi olmasına karşın asıl sorumlular ve planlayıcıların yargılanmadığı gibi davanın 2012 yılında zamanaşımına uğratıldığını anlatan Feyzullah Aygün,  “zamanaşımı kararını değerlendiren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun’ diyebilmiştir. Maraş, Çorum, Gazi, Roboski(Uludere) ve benzeri katliamların hiçbirinde gerçek failler, emir verenler yargılanmamıştır ve binlerce faili meçhul dosya devletin karanlık-tozlu-kirli kozmik odalarında bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

‘LAİK YAŞAM, DEMOKRATİK TÜRKİYE İÇİN BİRLEŞELİM’
AKP’nin 12 yıllık gerici-baskıcı iktidarı döneminde toplum yaşamını dini kurallara göre şekillendirme,  ‘dindar ve kindar nesiller yetiştirme’ yönünde yasal düzenlemeler yaparak, farklı inanç gruplarını, mezhepleri, etnik kökenleri birbirine kışkırtacak söylem ve politikalar geliştirdiğini ileri süren EMEK Partisi Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, açıklamasında şöyle dedi:
“AKP'nin IŞİD gibi katliamcı çeteleri desteklediği bilinmektedir. Emperyalist güçlerin ve AKP iktidarı başta olmak üzere bölgedeki işbirlikçi-gerici yönetimlerin bölge ülkelerine müdahalesi ve kirli savaş politikalarıyla beslenip büyüyen DAİŞ (IŞİD) canavarı, Kobanê’de gerçekleştirdiği alçakça saldırıyla katliamlarına bir yenisini daha eklemiştir.
Kobane’de ve Rojava’nın pek çok bölgesinde YPG’nin ve Rojava halklarının kahramanca mücadelesi karşısında tutunamayan ve yenilgi üstüne yenilgi yaşayan DAİŞ çetesi, ancak Türkiye’deki AKP iktidarının desteğiyle yaptığı saldırılar ve sivilleri hedef alan katliamlarla savaşı sürdürüyor.
Bu son katliamla birlikte, artık AKP’nin DAİŞ’e verdiği desteği tartışmanın, kanıtlamaya çalışmanın hiçbir anlamı yoktur. AKP’nin DAİŞ’e destek verdiği artık bütün dünyanın bildiği ve şu ana kadar yüzlerce belge, bilgi, görüntü ile kanıtlanan bir gerçektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'in Kobane'de yaptığı katliam sonrası  ‘Suriye'nin kuzeyinde bir devlete müsaade etmeyeceğiz’ diyerek, ülkemizde ve bölgede yeni katliamlara zemin hazırlayan politikalara devam edeceklerini göstermiştir.
Sivas-Madımak, Kobane ve benzeri katliamların bir daha yaşanmaması, geçmişte yapılan katliamların tüm sorumlularının açığa çıkarılması ve yargılanması ancak tüm inançlardan, tüm etnik kökenlerden işçi ve emekçilerin, aydınların, gençlerin, kadınların güçlerini birleştirmesi ile sağlanacaktır.
Gerçekten laik ve demokratik bir ülkeyi kurmak için en geniş halk ve demokrasi cephesini oluşturmak, geçmişte yaşadığımız tüm acıların, katliamların hesabının sorulmasının önemli bir adımı olacaktır.”