Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Koca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla coşkulu bir kalabalık ile gerçekleştirilen 6.Olağan İl Kongresinde güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçilen AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Koca, "Derneğimiz üyeleri ve şahsın adına görevinizin ilimize, partimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Rabbim çıktığınız bu kutlu yürüyüşte başarılarınızı daim etsin. Ak Parti’nin kurucu ilçe başkanı olduğunuz dönemde de şimdi il başkanı olarak yürüttüğünüz görevde de her zaman bizlerin yanında ve gerek köylerimizin ve bizlerin sorunlarının çözümü noktasında destekçimiz oldunuz size ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

İl Başkanı Karadağ ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hacı Koca ve ekibine teşekkür etti.

Karadağ, "Hepiniz kamu hizmeti yapmaktasınız. Cumhurbaşkanımız, muhtarlarımıza ayrı bir önem veriyor. 28 Şubat süreciyle ilgili sergimizde ulusal bir gazetenin manşeti dikkatimi çekmişti. Muhtar bile olmaz dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımız hem toplumumuzun en küçük birim yerlerindeki yöneticiler olarak sizler hem de geçmişte muhtar bile olamaz cümlesinden yola çıkarak Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere ayrı bir önem vermektedir.

Muhatlarımızın maaşları, özlük haklarınız, sosyal yardımlar olsun geçmişte sıkıntı çekmekteydiniz. Şimdi gelinen nokta da bireysel anlamda sizlere gereken destek verildi. Ayrıca köylerimizin daha mamur daha güzel yaşanabilir yerler olması için de en azından acil ihtiyaçlarınızın bir an önce giderilmesi için yol, kanalizasyon, su giderilmesi hususunda öncelik verildi. Bu manada muhtarlarımıza öncelik veriyoruz. Tabi ki bunları yapınca hizmetlerimiz bitiyor mu bitmiyor.

"BİR YANDAN SAVAŞ, BİR YANDAN EKONOMİK KALKINMA..."

Bugün savaş ortamındayız. Savaş ortamında olmamıza rağmen Allah’a şükürler olsun toplumumuzda hiçbir olumsuz yansıması bulunmamaktadır. Geçmiş dönemlerde dedelerimiz ve sizler bilirsiniz savaş ortamında olumsuzluklar ortaya çıkar halkımız kuyruklarda beklerken bırakın normal ihtiyaçlarını temel ihtiyaçlarını bile bulamazdı.

Şuanda ciddi manada bir savaş yaşanıyor. Sadece bir terör örgütü değil aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri gibi arkasında bir güç olan ve müttefik olduğunu söylediği halde ona maddi manevi silah ve eğitim yardımı yapan bir güce karşı savaşıyoruz. Buna rağmen toplumda huzur ortamı var kargaşa ortamı yok. Allah göstermesin böyle ortamlarda toplumsal huzursuzluk baş gösterdiği zaman kardeşi kardeşe komşuyu komşuya karşı getirir. Bunlar geçmişte yaşandı. Bizler sizinle birlikte hizmetimize devam ederken bir taraftan da ülke güvenliğini savunmak için yerine getirilmesi için ülke içinde değil ülke dışında da kendi topumuzla tankımızla insansız hava uçaklarımızla savaşıyoruz. %70’in üzerinde yerli bir üretimle savaşıyoruz. Yerli üretimimiz %100’e ulaştığında ne Amerika’sına, ne Rusya’sına, ne İsrail’ine muhtaç olacağız. Bu yolda da hızla ilerliyoruz.

“MORAL VERMEK İÇİN GİTTİK MORAL ALDIK”

Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız geçtiğimiz gün açıklamasında Türkiye dünya da bir numara olarak 2017 yılının son çeyreğinde % 11 büyüme oranı yakalamıştır. Hem savaş yapacaksın içerde FETÖ ve diğer terör örgütleri ile uğraşacaksın hem de dışarıda dış güçlerle uğraşacaksın, bir taraftan da çift haneli büyüme rekoru yakalayacaksın.

Milletimiz hem özgürce yaşamayı, hem de dünya ya yön vererek yaşamayı ilke edinmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımız için bayrağımız için toprağımız için milletimiz için ve ezanımız için biz canımızı seve seve vermeye hazır bir milletiz. Böyle güç zamanlarda hemen birbirimizin yardımına koşmuş ve birbirimize destek vermiş bulunmaktayız.

Hafta sonu Osmanlı sefer yemeği olan 41 kere maşallah demek için 41 kazan İskilip dolmamızı ve Çorum’umuzun leblebisini ülkemizin savunmasında Afrin operasyonunda görev yapan Mehmetçiklerimize ikram ettik. Sizlerin selam ve dualarını ilettik moral almak için gittiğimiz Kilis’te moral alarak geri döndük. Onlarında sizlere selamlarını ve dualarını getirdik. Devletimizin imkanını devletimizin gücünü ve Türk Milletimizin misafirperverliğini Kilis ilimizde bir kez daha yaşadık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin ülkemizin güvenliği ve mazlumların refaha ulaşması için yürüttüğümüz Zeytindalı harekatımızı başarı ile sonuçlandırmayı nasip etsin.

Bundan sonra ki süreçte de sizlerle her zaman biriz beraberiz istişare halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi ki eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız biter mi bitmez. 2001 de merkez kurucu ilçe başkanı iken bırakın köylerimizin kanalizasyon sorununu çözmeyi Boğazkale gibi bir ilçemizin 4/3’nün kanalizasyonu yoktu. Ak Parti hükümeti ile artık bunlar tarih oldu. Artık daha güzelini istiyoruz. Bundan sonraki yolculuğumuz daim olur. Siyasi parti farkı gözetmeksizin köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Eksiklerimiz bitmez her şeyi bitirsek yayla yolları, asfaltta yama ve yenileme gibi mevzular çıkar. Muhtarlarımız olarak sizlerden memnunuz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız."