Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kandil’e yönelik operasyonuna tam destek verirken, Kandil’e Türk Bayramını dikmenin artık mecburiyet olduğunu söyledi.

24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren MHP Milletvekili Adayı M. Akif Aras, Gülabibey Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Vatandaşlarla da görüşerek destek isteyen Aras, ülke gündeminde yer alan konular hakkında da fikirlerini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kandil’e yönelik operasyonunu desteklediklerini anlatan Aras, “Biz Türk Milleti olarak istikrar diyoruz. Güçlü gelecek diyoruz. Çağın standartlarının üzerinde biz Türkiye istiyoruz. 2023’ün Lider Ülkesi Türkiye olsun inancıyla yürüyoruz. Sözde millet ittifakında toplanan partiler hezeyan içindedir.

Bunlar; kapatılan, geleceği karartılan, milli değerleri dağıtılıp savrulan Türkiye hayaliyle yaşıyorlar. Biz; sınır güvenliğini sağlamış, terör tehdidini bertaraf etmiş, toplumsal huzur ve refahı sağlamış beka içinde bir Türkiye’ye doğru yürüyelim diyoruz. Bunlar; El-Bab’da ne işiniz var, Afrin’e girmeyin, Menbiç’e yanaşmayın, Kandil’e dokunmayın diyorlar. Biz; şehidin şühedanın hakkı var, onların kanına girenlerden soracak bir hesabımız var diyoruz” dedi.


Zillete bulaşanların Edirne Kapalı Cezaevi’ni tavaf edip, özgürlük ve tahliye nutukları atığını belirten MHP Milletvekili Adayı Aras, “Aziz milletimiz bu kirli fail ve hesapları görüyor. Ülkesinin içine düşürülmek istendiği karanlık hesapları fark ediyor. İşte bu yüzden devletine sahip çıkıyor, milli beka diyor, Cumhur İttifakında karar kılıyor. Çünkü Türk milleti biliyor ki, Cumhur İttifakı Türkiye’nin teminatıdır.” açıklamasında bulundu.


Teröristlerin kökü kurutuluncaya kadar terörle mücadelenin devam edeceğine vurgu yapan Aras, “Milliyetçi Hareket Partisi de her daim devletinin ve milletinin yanındadır, destekçisidir. Kandil’e doğru sefere çıkan Mehmetlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Rabbim onları beka ve vatan müdafaası için çıktıkları yolda muzaffer eylesin.


Bir gece ansızın Kandil’de görünerek, kanlı ve vahşet tepesine Türk bayrağını dikmek artık mecburiyettir, şeref ve vatan görevidir. Kahramanlarımızın direncini kırmak, moralini bozmak için sıraya girenler de başaramayacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ne Kandil tanırız. Ne Sincar’a göz yumarız. Ne Mahmur ne de Menbiç’e tahammül ederiz. Vatanımıza göz diken kim varsa hesap ve planlarında boğarız” ifadelerini dile getirdi.