Sungurlu Ulusoy Dağ Tesisleri Sahibi İşadamı Murat Koçak, “2013 ve 2023 Türkiye’sinde Çorum’un yeri ve hedefleri” başlığı altında yaptığı açıklamada, ülke genelinde yaşayan tüm Çorumluların birlik beraberlik içerisinde  hareket ederek Çorum için kalıcı ve uzun vadeli yatırımlarla ses getirmesi gerektiğine dikkat çekti.
2012 yılının son günlerine gelindiğini, 2012 yılının, genel görünüm itibariyle Türkiye genelinde iyi geçtiğini, buna karşın, yaşanan acı terör olayları ve Şehitlerimizin herkesi çok üzdüğünü ifade eden Murat Koçak, 2023’e doğru kararlılıkla ilerleyen Türkiye’mizin çözülmesi gereken meseleleri olduğuna vurgu yaptı.
Murat Koçak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Başlıca önemli sorunlar arasında: terör, Güneydoğu meselesi, eğitim, ekonomideki bölgesel kalkınmışlık farklılıkları, komşu ülkelerdeki olumsuz gelişmeler ve yeni anayasa süreci gibi konular vardır. Türkiye’nin bölgesinde ve Dünya dengelerinde önemli bir yere sahip olduğunu, ayrıca jeostratejik, jeopolitik ve jeoekonomik önemini Dünya ülkeleri gitgide daha iyi anlamıştır. Gerek Ortadoğu, gerek Orta Asya ve Avrasya coğrafyasında en hassas öneme sahip ülke Türkiye’dir. Çünkü Türkiye, NATO ittifakına bağlı en önemli üye ülkeler arasındadır. Dünya  barışı ve huzuru için, geçmiş yıllarda Makedonya ve Arnavutluk’ta, Bosna Hersek’te, Kosova’da ve Lübnan’da konuşlanmış olan Türk askerlerimiz günümüzde Afganistan’da NATO çerçevesinde görevini halen yürütmektedir.
2023 Türkiye’sinde Çorum’un yeri, önemi ve yatırım hedefleri nelerdir?
Çorum, İç Anadolu’dan Karadeniz’e, oradan da Doğu Anadolu’ya giden yollar üzerinde önemli bir sanayi, ticaret, turizm ve kültür kentimizdir. Türkiye genelinde, gerek başkentimiz Ankara’da olsun, bürokraside, devlet kademelerinde ve birçok önemli yerde Çorumlu hemşerilerimiz görev yapmaktadırlar. Hakeza, sivil toplum örgütlerinde, meslek odalarında, başkan ya da yönetim kademelerinde de mutlaka Çorumlular vardır. Bu önemli yerlerdeki Çorumlu hemşerilerimizle beraber Çorum’da, Ankara’da, İstanbul’da, Almanya’da hatta Amerika’da bile Çoruma faydalı birlik beraberlik toplantıları yapıp, Çorum’da kalıcı ve uzun vadeli yatırımlar için ses getirmeliyiz.
Gençlerimize, Çocuklarımıza, torunlarımıza nasıl bir Çorum bırakmalıyız?
2013’de Çoruma çok kapsamlı hastane temeli atılmalı ve yapılmalı. 2013’de demiryolu alanında somut gelişmeler yaşanmalı. 2013’de yeni teşvik yasasıyla beraber 200-500 kişilik çağrı merkezi açılmalı. 2013’de Çorum’un yerel ekonomisi için Hitit Üniversitesi’nde okuyan öğrenci sayısını 20 binin üzerine çıkarmak için yatırım ve proje çalışmaları yapılmalı. 2013’de Çorum’un gelecek 10 yıllık turizm hedefleri belirlenmeli. 2013’de Çorum Çağdaş Yeni Otogarına kavuşmalı. 2013’de Çorum ve İlçeleri göç veren değil, göç alan Çorum olmalı. 2013’de Savunma sanayi, yazılım-teknokent yatırım ve üretim bölgesi olması için lobi faaliyetlerine önem verilmeli. 2013’de Fuarcılık geliştirilmeli. 2013’de Kadınların ve gençlerin iş istihdamı için Belediye ve Çorum Ticaret odasıyla makro ve mikro çalışmalar yapılıp, hayata geçirilmeli. 2013’de Çorum’da spor, sanat, tiyatro ve müzik etkinliklerine daha da önem verilmeli. 2013’de Engelli vatandaşlar ve yaşlı vatandaşlarımız için modern sosyal tesisler olmalı. 2013’de Çorum’a havaalanı yapılması isteniyorsa, Çorum’un milletvekilleri, siyasileri, Çorum TSO ve meslek odaları, sivil toplum örgütleri, dernekler ve federasyonlar Ankara’da etkili lobicilik yapmalıdırlar
Sonuç olarak, hepimiz “Çorumluyuz, birbirimizden sorumluyuz” diyorsak hep beraber Çorum için çalışmalıyız.
2013 yılının,  ülkemize, milletimize sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini diler, saygılarımı sunarım.”