İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli'nin istifa etmesi gibi bir durumun olmadığını, ilçe yönetiminin ve başkanın görevinin başında olduğunu bildirdi.

Yayla Haber ve Kargı Gazetesi'nde yayınlanan "İYİ Parti İlçe Başkanı Zincirli'nin istifası istendi" başlıklı habere yanıt veren İl Başkanı Özsaçmacı, Kargı'da olduğu gibi diğer ilçelerde de ilçe başkanlarının görevinin başında olduğunu, teşkilatlara tavsiye mahiyetinde iletilen revizyon yazısının sosyal medyada ve kamuoyu nezdinde istifa olarak yorumlandığını kaydetti.

Özsaçmacı, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Yayla Haber internet gazetesinde konu edilen Kargı ilçe başkanımızın istifası istendi diye yapılan habere ilişkin olarak;

Tüm Türkiye genelindeki teşkilatlara tavsiye mahiyetinde iletilen revizyon yazısı kamuoyu nezdinde genel olarak sosyal medyalar vasıtası ile bizim dışımızda paylaşılarak gene bizim dışımızda yorumlanmak sureti ile gündeme haber gibi sunulmuş olmaları partimiz kurumsalı dışında gerçekleşmektedir.

Gazetenizde çıkan haber muhabirinizin yorumu olarak kabul ediyor ve söz konusu haberin düzeltilmesini dikkatlerinize sunuyorum. Özellikle Kargı İlçe başkanımız ve teşkilatımız görevinin başındadır olmaya da devam edecektir.

Çorum İyi Parti teşkilatlarında herhangi bir revizyon veya buna benzer bir durum olacağı zaman gerekli açıklamayı il başkanı olarak yapacağımı bilmenizi isterim."