İyi Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Bilgi Terlemezoğlu, 31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

İyi Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Koca, Belediye Meclisi adayları İsmail Yılmaz, Gökhan Günder ve partililerinde eşlik ettiği ziyarette, Terlemezoğlu’nu, Birlik Başkanı Yılmaz Kaya karşıladı.

Ziyarette konuşan Bilgi Terlemezoğlu, üretimden tüketim toplumuna doğru yol almamızın ana nedenlerinden birisinin tarım ve hayvancılık politikalarındaki yanlışlıklardan kaynaklı olduğunu söyledi.

Tarım alanında yerli tohumun terk edilmesi daha fazla ürün üreterek kar gütme politikası nedeniyle gelinen noktanın içler acısı olduğunu ifade eden Bilgi Terlemezoğlu, buna paralel hayvancılık konusunda ise yurt dışından özellikle orta Amerika, balkanlar ve İran tarafından getirilen hayvanlarla yerli ırkın ve köylünün üreticinin belini kırıldığını ifade etti.

Terlemezoğlu, bu olaylara ek olarak köylü insanın öz kaynaklarını kullanamaması maliyetlerin yüksek olmasının şehir hayatına yönelmesine neden olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı seçildiği zaman köy, mahalle, ilçe ve il merkezini bir bütün olarak gördüğünü kaydeden Terlemezoğlu, bu nedenle seçim döneminde diğer adaylardan farklı olarak, her ne kadar il merkezinden oy alsam da ilin tamamına Başkan olmak istediğimi bu yüzden bütün şehir kalarak büyükşehir mantığıyla çalışacağımı dile getirdi.

Terlemezoğlu, Tarım, hayvancılık, enerji sektörlerinin birbirlerine bağlı, aracı sektörler olduğunu, tarımdan üretilenin, hayvancılık sektörünü besleyeceğini, hayvancılık ve tarım sektöründen ürettiklerinin enerji sektörünü diğer bir adıyla Bio enerji tesislerini besleyeceğini vurguladı.

“TARIM, HAYVANCILIK VE ENERJİ SEKTÖRÜNDE İŞ İSTİHDAMI VE AR-GE İMKANLARI YARATACAĞIZ”

Tarım, hayvancılık ve enerji sektöründe iş istihdamı ve Ar-ge (araştırma geliştirme) imkanları yaratacaklarını anlatan Terlemezoğlu, elde ettikleri geliri de köylüye, mahalleye, ilçe halkına ve il merkezinde yaşayan vatandaşların sosyal kültürel imkan olarak karşılıksız sunacaklarını ifade etti.

Terlemezoğlu, Çorum’un kendine has bir dünya markası olmadığını, bunun içinde bütün sektörün önde gelenleriyle istişare yaparak gerekli çalışmayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

TERLEMEZOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ

Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’da İyi Parti Çorum Belediye Başkan adayı Bilgi Terlemezoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde başarılar diledi.