AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, adaylığı ve istifa edip etmeyeceği hakkında yaptığı açıklamada, “Kararı verecek genel başkanımızdır ve genel merkezimizdir. Eğer istifa etmemiz istenirse istifa ederiz. Biz il başkanıyız görevimiz devam ediyor, gereği neyse onu yaparız”

AK Parti Çorum Belediye Meclisi Kasım ayı grup toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında İl Başkanı Mehmet Karadağ başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Zeki Gül, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Toplantı da Belediye başkan adaylığı ve seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Karadağ, partilerinden aday adaylığı başvuru takviminin bugün itibariyle başladığını hatırlattı.

Yönetim olarak 2 yılda çok önemli 2 seçim atlattıklarını dile getiren Karadağ, tüm organların seçiminde gerekli hassasiyeti göstereceklerini ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de başarılı bir şekilde çıkmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Çorum teşkilatı olarak 16 belediyenin tamamını kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Karadağ, adaylık süreci içerisinde isabetli adayların belirlenmesi ve toplumun huzura çıkmasını arzu ettiklerini, kimin olacağından ziyade, AK Parti’nin seçimleri kazanmasının öncelikli hedefleri olduğunu kaydetti.

“Hedef ve ilkemizde millete hizmet davasıdır” diyen Karadağ, “Bu bilinçle hareket edeceğiz ve bu doğrultuda adaylarımızı belirleyip, toplumla kucaklaşarak seçimlerden zaferle çıkmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Adaylığı ve istifa edip etmeyeceği ile ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine Karadağ, kararı verecek genel başkanımızdır ve genel merkezimizdir. Eğer istifa etmemiz istenirse istifa ederiz. Biz il başkanıyız görevimiz devam ediyor, gereği neyse onu yaparız. Eğer genel başkanımız ve genel merkezimiz istifa etmemizi isterse gereğini yaparız, göreve devam etmemiz noktasında talimat verirse devam ederiz.

MKYK toplantısında alınan kararlarla ilgili bize her hangi bir talimat gelmedi, gelirse de kamuoyuyla paylaşırız.

Tekrar ediyorum; genel başkanımızdan talimat gelmediği ve bizimle ilgili her hangi bir tasarrufu olmadığı müddetçe istifa etmeyiz, görevimizin başındayız” ifadelerini dile getirdi.