İki yılda bir oluşturulan İl ve İlçe Seçim Kurulu belirlendi.
Her iki yılda bir Ocak ayının son haftasında oluşturulan İl ve İlçe Seçim Kurulları bu yıl yenilendi.
Çorum merkez adliyesindeki kıdemli hakimlerden belirlenen İl Seçim Kurulunda bu yıl en kıdemli il Hakimi olarak Hakim Akar Akarsu başkanlık edecek.
İl Seçim Kurulu’nun asil üyeliklerine kıdemlerine göre Halil Yüksel 1. Asil üyeliğe, Arzu Karakülah ise 2. Asil üyeliğe getirildi. Yedek üyeliklere ise Ali İhsan İpek ve Kubilay Kurt getirildi.
Merkez ilçe 1. ve 2. Seçim Kurulları ile Oğuzlar, Mecitözü ve Ortaköy İlçe Seçim Kurullarına da başkanlar belirlendi. Buna göre Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına Emine Talay Yavuz, Merkez 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na Arif Alemdar, Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na Çağrı Aksu Başaran, Ortaköy İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na Numan Ergöl ve Oğuzlar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ise Arzu Canikoğlu getirildi.
Öte yandan Merkez 2. İlçe Seçim Kurulu üyeleri de belirlendi. Hakim Arif Alemdar başkanlığında oluşturulan Merkez 2. İlçe Seçim Kurulu’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisi bulunan siyasi partilerden bir asil bir de yedek olmak üzere ikişer isim girerken iki de memur üye belirlendi. Ak Parti’den Asil Üye Feridun Batan, Yedek Üye Ayhan Hallı, CHP’den Asil Üye İsmail Kalender, Yedek Üye Hasan Bulut, MHP’den Asil Üye İslam Çağrı Çağlayan, Yedek Üye Özgür Öztekin, HDP’den Asil Üye Mustafa Sazak, Yedek Üye Mustafa Benli. Memur üyeler ise Ertekin Aslan ve Erhan Yalçın’dan oluştu.
İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanları ve üyeleri yemin ettikten sonra görevlerine başladılar.