Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) Üyesi Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, AK Parti Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a tam destek verdi. Önceki akşam gerçekleştirilen toplantıda, seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İDP Dönem Sözcüsü Doç. Dr. Zekeriya Işık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıllarca birlikte hizmet ettiği STK temsilcileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, verdikleri samimi destek için teşekkür etti.

Zekeriya Işık’ın açılışı konuşmasıyla başlattığı toplantıda, seçimlerin sadece belediye başkanı seçimi olmadığına inandıklarını, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu fotoğrafın bütününe dünya ölçeğinden bakıldığında, meselenin gerçek yüzünün ortaya çıktığını anlattı. Türkiye’nin selameti için Çorum’da da üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Zekeriya Işık, tüm STK temsilcileri olarak seçimlerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini ifade etti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yola çıkış amaçlarının kuru bir makam sevdası olmadığını, Türkiye mücadelesinin Çorum cephesinde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için bir davanın aşığı olarak yol yürüdüklerini anlattı.

DERDİMİZ KURU BİR MAKAM DERDİ DEĞİL

Aşgın, STK temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Bizim derdimiz kuru bir makam derdi değil, milletin derdiyle dertlenme çabasıdır. Eğer ki bu makamlar bizi şımartacak ya da yolumuzdan döndürecekse, Allah bize bu makamları nasip etmesin.

Ben, Hazreti Ömer’in arkadaşları gibi arkadaşlar istiyorum. Ola ki istemeden de olsa bir yanlış yaptığımızda, bizi uyaracak kardeşler istiyorum. Benim için bu kardeşlerim STK temsilcilerimizdir. Biz yıllarca omuz omuza bu memleketin ve ümmetin derdiyle dertlenerek yol yürüdük.

TEK MURADIM HAYIR DUALARA MUHATAP OLMAK

Atacağımız imzalar bu memleketin hayrına olmayacaksa, Allah o elimizi kırsın ve bize memleket zararına imza atmayı nasip etmesin. Yürüdüğümüz yol hayır yolu olmayacaksa, Allah ayaklarımızı kırsın, bizi millete zarar verecek bir yolda yürütmesin. Bu kadar kesin ve kararlı söylüyorum. Benim tek muradım, bu milleti hizmet etmek ve milletin hayır dualarına muhatap olmaktır.

BİZE YANLIŞ YAPTIRMAYACAK KARDEŞLERİMİZ VAR

Makamlar elbette ki insanların gözlerini boyayabilir. Aklını başından alabilir. Çevremize birikip, bizi yanlış yola götürmek isteyenler olabilir. Bizi uçurumun kenarına getirip, uçurumu bize deniz derya gösterip, bizi denize atlatır gibi uçuruma atlatacaklar çıkabilir. Tam burada ilk güvencem Allah, sonrasında da STK temsilcisi kardeşlerimdir.

Bize, yanlışımızı söyleyecek kardeşlerimiz var olduğu sürece, çok şükür bile isteye yanlış yapmayacağız. Bizim en kıymetli sermayemiz inancımız ve samimiyetimiz olacak. Şu ölümlü dünyada, dua alıp ahiretimizi mamur etmek varken, makam ve mevkilerin gelip geçiciliğine kanmayacağız.

DEĞERLERİMİZİ AYAKLARIMIZIN ALTINA DEĞİL, BAŞIMIZIN ÜSTÜNE ALACAĞIZ

Biz değerlerini ayaklar altına alanlardan değil, değerlerini, hakkı ve adaleti baş üstünde taşıyanlardan olacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin hakkını da hukukunu da kendi hukukumuz sayacağız.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye yapılan tehditler ortadayken, bu seçimleri sadece Halil İbrahim Aşgın’ın belediye başkanı olması ile küçültemeyiz. Bu bir davadır ve bizler gençliğimiz adadığımız bir davanın neferi olarak, can bu tende oldukça ne davamızdan vazgeçeceğiz, ne de bu milleti hizmet etmekten geri duracağız.

31 MART PARTİMİZİN ZAFERİYLE TAÇLANACAK

Çorum’da görülmedik bir teveccüh ve destekle karşı karşıyayız. Seçimlerin partimizin zaferiyle sonuçlanacağına dair en küçük bir tereddütümüz yok. Bu ilgi, güven ve samimiyete layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Üzerimize aldığımız emanetin sorumluluğunun farkındayız. Bizde şahıslar değil, davalar değerlidir. Samimi olarak desteklerini bildiren, gönlü vatan ve millet için çarpan kardeşlerime ve bizlere inanan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.