Çorum Halk Eğitim Merkezi’nde, bilgisayarda hızlı klavye kullanımı kursu açıldı.

Program kapsamında, Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında açılan kursa katılan kursiyerler için 72 saatlik “Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı Kursu” ve 108 saatlik “Standart Türk Klavyesi Kursu” programları uygulanıyor.

Uygulanan kurs programı sonucunda, F klavyede on parmak ile resmi yazı ve dilekçeleri hızlı ve yanlışsız yazma becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek amaçlanıyor.

Kurs hakkında Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Hızlı Klavye kullanma becerisi; küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, resmi ve özel kurumlarda, Adalet Bakanlığı’na bağlı zabıt katipliği , icra katipliği, CTE katipliği alanlarında, ayrıca adli katiplik sınavlarının zorunlu tutulan uygulamasıdır. Bu sınavlarda adaylardan 3 dk. en az 90 doğru kelime yazmaları istenmektedir.

Hızlı Yazı, Süreli ve Sesli Metinler, Tuşları Doğru Kullanma, Yazı Yazma dersleri yer aldığı Bilgisayarda Hızlı Klâvye Kullanımı kurs programına katılan bireylerde; kurallara uyma, sabır, sorumluluk, saygı, hoşgörü, nezaket, yardımlaşma, duyarlılık gibi değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor” denildi.