Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili, Çorumlu hemşehrimiz İhsan Özkes, yolsuzluk operasyonları sonrasında başbakanın açıklamalarına karşı bir değerlendirme yaptı.
Emekli Müftü, Milletvekili İhsan Özkes, yaptığı yazılı açıklamada; “Hırsızlık ve yolsuzluktan aklanma yeri sandık değil, yargıdır” dedi.
Başbakan Erdoğan’a seslenen Özkes, “Yargıda değişikliğe gitmeden ve müdahale etmeden hemen her kimle rüşvet ve yolsuzluk iddiası varsa gitsin yargılansın, şayet suçları yoksa zaten aklanacaklardır” ifadesini kullandı.
İhsan Özkes’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra hırsızlık ve yolsuzluğu örtbas etmek için yapılan konuşmalara, alkışlara, toplu dualara ve niyazlara bakıldığında kimi insanların kafası iyice karışmış olacak ki: “hırsızlık farz mı, vacip mi?” “hırsızlık Allah’ın emri mi?” sorularıyla karşılaşıyorum. Tövbe tövbe nasıl sorular bunlar, diyorum. Bu defa: ‘hırsızlığı ve yolsuzluğu Allah, Peygamber diye savunmak caiz mi?” diye soruyorlar.
Allah’ın ve Peygamber’in hırsızlıkla birlikte telaffuz edilmesi nasıl olur? O Yüce Allah ki hırsızın elinin kesilmesini emretmiştir. O Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed ki ‘hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa mutlaka elini keserim’ demiştir.
Bu ülkenin insanları vatan için, millet için, devlet için çocuklarını askere gönderdiler. Çanakkale savaşında, İstiklal savaşında sayısız vatan evladı şehit düştü, gazi oldu. Terör nedeniyle on binlerce vatan evladı şehit düştü, gazi oldu. Bunun içindir ki Mehmet Akif Ersoy “Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor” demiştir. Mehmet Akif bugün yaşasaydı muhtemelen “Bir bilal uğruna Ya Rab bir ülke batıyor” derdi. Çocukları şehit düşen aileler hep ‘vatan sağ olsun’ dediler. Vatan için evlatlarını şehit verenler, bir evlat için bir vatanın ne hale geldiğini görünce kahroluyorlar.
Doğru bulmasak da Osmanlı döneminde padişahlar ebed müddet devletin selameti için kardeşlerini, oğullarını feda etmekten kaçınmamışlardır. Hatta bu konuda Şeyhülislam fetvaları bile almışlardır.
Cami avlularında yapılan dualarla, mitinglerde giyilen kefenlerle haram helal olur mu, günah sevaba dönüşür mü? Hasan Sabbah’ın fedaileri gibi kusursuz itaat, biat ve ölümüne arkasında duranlarla batıl hakka çevrilemez. Hırsızlık ve yolsuzluktan aklanma yeri sandık değil, yargıdır.
Şayet yolsuzluklar ve hırsızlıklar oylarla ve alkışlarla aklanırsa, Müslümanlık yerini Süslümanlığa terk eder. Adaletle ilgili ayetler (örneğin, Maide 8; Nisa 105-109, 135; En’am 152) nasıl anlatılır? Adaletle ilgili hadisler (örneğin “doğrulukta helakinizi görseniz de muhakkak onda kurtuluşunuz vardır”) nasıl anlatılır?
Hz. Ömer hutbeye çıkınca konuşmasını keserek üzerindeki elbisesinin hesabını soran ve ‘yanlış yaparsanız kılıçlarımızla düzeltiriz’ diyen kişiye, Hz. Ömer’in oğlu Abdullah’ın söz alarak kendi payıyla birlikte babasının elbise yaptırdığını açılaması, bunun üzerine Hz. Ömer’in de ‘yanlış yaptığımızda bizi düzeltecek insanlar var’ diye Allah’a şükretmesi nasıl anlatılır? Hz. Ali ile Kadı Şureyh arasında geçenler, Kadı Hızır Çelebi’nin Fatih Sultan Mehmet’i yargılaması nasıl anlatılır?

“TARİH SİZİ AFFETMEYECEK”
Bir muhalefet partisi milletvekili ve emekli bir müftü olarak değil, sade bir vatandaş ve sade bir Müslüman olarak 1994 yılında “Yolsuzluğu yapan babam ve hatta oğlum bile olsa cezasını veririz. Cezayı verdikten sonra odamıza girer ağlarız” diyen Başbakan’a sesleniyorum; Yargıda değişikliğe gitmeden ve müdahale etmeden hemen her kimle rüşvet ve yolsuzluk iddiası varsa gitsin yargılansın, şayet suçları yoksa zaten aklanacaklardır.
Eğer 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna müdahale olmadan yargılanma yoluna girilseydi, şayet oğlunuz ve diğerleri bir vatandaş gibi gidip sorgulansalar ve aklansalardı; kimse sizi tutamazdı, hem halk nezdinde hem de Hak nezdindeki yeriniz şimdi bambaşka olurdu. Heyhat ki böyle yapmadınız. İnsanlığın ve size inanan gerçek dindarların boynunu büktünüz. Tarih sizi affetmeyecektir.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur: “Mal hırsının ve makam hırsının dine verdiği zararı, koyun sürüsüne saldıran aç kurtlar veremez.”