Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Av. Bekir Çetin, 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazırlık sürecinde devlet imkanlarının AKP için seferber edildiğini, siyasi partilerin eşit şartlarda seçime giremediklerini anlatarak, AKP'yi yanlış uygulamalarından dolayı sert dille eleştirdi.
Bekir Çetin, bugün parti binasında basın toplantısı düzenleyerek bazı açıklamalarda bulundu.
Toplantıya; Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, Milletvekili Adayları Aybüke Ekici Topçubaşı, Sami Çam, Ali Akcan ile İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.
Bekir Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile yapılan AKP mitinginde Çorum halkına kaos yaşattırıldığını, bu kaosun sorumlularının AKP yöneticileri ve milletvekilleri olmasına rağmen faturanın Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı'ya kesildiğini söyledi.
Çetin ayrıca Vali Ahmet Kara'nın da kendi yetki ve iradesini kullanmak yerine AKP İl Başkanının talimatlarına uyduğunu ileri sürdü.
Çetin, Pazar günü yapılacak seçim sırasında oy hırsızlığına meydan vermeyeceklerini ve her türlü önlemi aldıklarını bildirerek, "Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları yaklaşık 3.000 kişi ile bütün Çorum genelinde sandıklara sahip çıkacak, hırsızlık iliklerine işlemiş olanların oy hırsızlığı yapmalarına müsaade edilmeyecektir"
Bekir Çetin, açıklamasında şunları söyledi:

"MHP, SAYGILI, SEVİYELİ BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜ"
Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli seçim olan, Türk milletinin kendi kaderini oylayacağı 7 Haziran 2015 Milletvekilliği genel seçimlerine artık birkaç gün kalmıştır.
Aylardır sahada çalışan il ve ilçe teşkilatlarımız milletvekilli aday listelerinin kesinleşmesi ile ilimizin bütün ilçelerinde yoğun bir seçim kampanyası yürütmüşlerdir.
Milletvekili aday listelerimiz henüz belli olmadan önce aday adayı tanıtım programımızda aday adaylarımızın sıralamaya girsin girmesin Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar yolunda can ile baş ile çalışacaklarını ifade etmiştik.
Kamuoyunun da değerli basınımız vasıtası ile takip ettiği üzere partimizin seçim çalışmalarında 4 milletvekili adayımız, milletvekili aday adaylarımız ve bütün teşkilatlarımız aktif olarak sahada yer almışlardır.
Çalışmalarımızın ana prensibi olarak her bir vatandaşımıza dolaylı olarak değil doğrudan ulaşma gayreti içerisinde, vatandaşlarımızın her bir sıkıntısı için açıklanan seçim beyannamemizde belirtilen ve milletimize devlet sözü olarak vadettiğimiz projeler çerçevesinde ne gibi çözüm önerileri getirdiğimizi anlatmaya gayret gösterdik.
Seçimlerde yürüttüğümüz reklam kampanyalarında vatandaşlarımızın huzurunu kaçıran, gündelik yaşamlarını sekteye uğratan bütün hareketlerden kaçınmaya azami gayret gösterdik.
Diğer siyasi partilerin seçim süreci boyunca yapmış olduğu faaliyetlere saygı göstererek demokrasi ve huzur ortamını bozucu hiçbir olayın içerisinde yer almadık.
Sesli yayın araçlarımızın reklam kampanyamız çerçevesinde şehrimizde dolaştığı zamanlarda vatandaşlarımızın rahatsız olmaması için azami gayret gösterdik.
Her zaman söylediğimiz üzere kendi doğrularımızı insanlara anlatarak, Türk milletinin ve devletinin içine çekilmeye çalışıldığı bataklıktan kurtaracak tek reçete olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı için bütün milletvekili adaylarımız, aday adaylarımız ve teşkilatlarımız tarafından hemşerilerimize saygılı bir seçim kampanyası yürüttük.

"AKP MİTİNGİNDE KOAS YAŞATTILAR, FATURAYI EMNİYET MÜDÜRÜNE KESTİLER"
Biz bu süreç içerisinde belirttiğimiz hususlara mevcut iktidar partisi tarafından da riayet edilmesini beklerdik.
Ancak geçirmiş olduğumuz kampanya sürecinde ne yazık ki iktidar partisinin başka partilerin çalışmalarına ve reklamlarına tahammülü olmayan, hemşerilerimizin huzurunu önemsemeyen, gündelik yaşamlarını zora sokacak hareketlerden kaçınmayan, saldırgan bir üslup ile iktidarın vermiş olduğu güç zehirlenmesini iliklerine kadar yaşamış bir politika güttüğünü bütün hemşerilerimiz ve siz basın mensuplarımız ile beraber izledik.
Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin şehrimize teşrif ettiği 13 Mayıs’ta Abide Meydanında düzenlenen mitingimizde vatandaşlarımızın huzurunu bozmamak adına trafiğin İnönü Caddesinde geceden kapatılmasına müsaade etmeyerek miting günü sabahı 8’de trafiğin sadece İnönü Caddesi ile sınırlı olarak kapatılması için emniyet güçlerimize bildirimde bulunduk.
Yine mitingimizin olduğu gün diğer siyasi partilerin afişlerinin, reklamlarının, pankartlarının kaldırılması ile ilgili bir talebimiz asla olmadı.
Alınacak güvenlik önlemleri için bizimle irtibata geçen emniyet güçlerine olağanın dışında bir talebimiz olmadığını belirttik.
Zira biz Türk milliyetçileri Türk milletinin içinden doğmuş bir hareket olarak hiçbir gücün milletimizle aramızda olmaması gerektiğine inanıyoruz.
Ancak AKP genel başkanının şehrimize miting için geldiği gün iktidar partisi tarafından şehrimizde büyük bir kaos yaratıldığını da hep beraber gördük ve bu çileyi bütün Çorumlular hep beraber çektik.
Sadece mitingin yapılacağı alana çıkan caddeler değil, şehrimizin bütün ana caddeleri trafiğe kapatılmış insanımızın işine, okuluna gitmesine dahi engeller çıkarılmıştır.
Daha sonra da sanki milletimizle dalga geçer mahiyette bir açıklama yapan iktidar partisi il başkanı bu önlemlerden kendilerinin de mağdur olduğunu beyan etmiş ve kendince başka suçlular aramaya başlamıştır.
Akabinde kendi milletvekilleri aracılığı ile suçluyu bulmuşlar ve ilimiz emniyet müdürünü görevinden almışlardır.
Ancak hemşerilerimiz kendilerine saygısızlık yapanın kim ve kimler olduğu çok iyi bilmektedirler ve gereken cezayı da kendilerine sandıkta vereceklerdir.
Yine kendi mitinglerinin olduğu gün şehrimizde bulunan diğer siyasi partilerin afiş ve pankartlarını belediye aracılığı ile sökme gayretinde bulunmuşlar, kendilerinden başka hiçbir siyasi görüşe tahammüllerinin olmadığını bir kez daha ispatlamışlardır.

"VALİNİN KOLLUK KUVVETİ AKP İL BAŞKANI MI?"
Söz konusu parti yetkilileri Saat Kulesi yanında bulunan seçim otobüsümüze dahi tahammül edememişler, genel başkanlarının geçiş güzergahı olduğu gerekçesiyle otobüsümüzü kolluk kuvvetleri ve çekiciler ile çekme gayreti ve gafleti içerisine girmişlerdir.
Çorum Valisi ile bu konuda yapmış olduğumuz görüşmede bize AKP il başkanı ile görüşmemiz tavsiye edilmiştir. Buradan vali beye de kolluk kuvvetlerinin amirinin AKP il başkanı değil kendisinin olduğunu hatırlatmakta fayda görmekteyiz.

"ÇORUMLULARLA DALGA GEÇİYORLAR"
Bütün bunların yanında Çorum Belediyesi tarafından şehrimizin muhtelif yerlerine başbakana teşekkür konulu pankartlar asılmıştır.
Söz konusu pankartlardan bazılarında olmayan, yapılmayan şeyler için dahi genel başkanlarına teşekkür edilerek Çorumlu ile aleni olarak dalga geçildiğini görmekteyiz.
“Hızlı tren” için teşekkür etmenin nasıl bir aklın, mantığın ürünü olduğunu kıymetli hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz.
Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun 23 Şubat 2015 tarih ve 2015/236 sayılı propaganda kararının 1. Maddesinin a bendinde belirtilen seçim yasakları kapsamına gören bu pankartların Çorum Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 02/06/2015 tarih ve 199 sayılı kararı ile kaldırılmasına karar verilmiş, Çorum Belediyesine 2 Haziran günü mesai bitimine kadar bu pankartları kaldırması için mühlet verilmiş ancak belediye tarafından bu kararın gereği yerine getirilmemiştir.

"HUKUK VE KANUN TANIMIYORLAR"
Bu hukuk ve kanun tanımamazlığın cezası Milliyetçi Hareketin iktidarında sorumlulardan yine hukuk önünde mutlaka sorulacaktır.
Biraz öncede belirttiğimiz gibi biz Milliyetçi Hareket Partisi alnımız açık bir şekilde bütün seçim süresince milletimizi ilçe ilçe, köy köy,  mahalle mahalle ziyaret ederek sandıkta bizlere teveccüh göstermesini ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar yoluna desteğe çağırdık.
Başkaları gibi köy muhtarlarımızı arayıp tehditlerde bulunmadık.
Köy muhtarlarına “eğer köylü bize tepki gösterecekse gelmeyelim” demedik.
“Çorum’a 13 milyar TL yatırım yaptık, Çorumlu ekmeden biçiyor” diye milletimize hakaret etmedik.
Dün söylediğini unutup 13 milyar TL’yi ertesi gün 7 milyar TL’ye düşürenler gibi milletimizin aklı ile dalga geçmeye asla kalkmadık.
13 yıllık tek başına iktidarlarında en basit hesap ile 5 milletvekilimizin 4’e düşmesine neden olacak şekilde memleketimizin küçültenler gibi memleketimizi unutup şahsi ikbal sevdasına düşmedik.

"OY HIRSIZLARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
Bu seçimler ile ilgili olarak teşkilatlarımızın en çok üzerinden durduğu konulardan birisi de sandık güvenliğidir.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk milletinin iradesini yansıtacağı sandıklara sahip çıkma konusunda bütün teşkilatlarımız yoğun bir çalışma gerçekleştirmiştir. Bu çalışmaların neticesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi sandık görevlileri, okul sorumluları, müşahitleri ile seçim günü sandık başına görev yapacaktır.
Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları yaklaşık 3.000 kişi ile bütün Çorum genelinde sandıklara sahip çıkacak, hırsızlık iliklerine işlemiş olanların oy hırsızlığı yapmalarına müsaade edilmeyecektir.
Teşkilatlarımızın ve adaylarımızın emeklerine sonuna kadar sahip çıkılacak, Türk milletinin iradesini çalmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir.

"GEREKEN HESAP, SANDIKTA SORULACAK"
İktidar partisi tarafından devletin bütün imkanları kullanılarak, bütün kutsal değerlerimiz istismar edilerek, kutsal kitabımız miting meydanlarında sallanıp siyasete malzeme edilerek bir seçim çalışması gerçekleştirilmiş, buna karşın parti teşkilatlarımız ve adaylarımız imanlarına zulüm bulaştırmadan dürüst, samimi ve tutarlı bir çalışma yürüterek milletimizin desteğini gittikçe artan bir ivme ile kazanmışlardır.
Her zaman söylediğimiz gibi Türk milliyetçileri olarak çareyi ve çözümü yine Türk milletinde aradık ve Türk milletinin sandıkta partimize vereceği destek ile yine Türk milletine hizmet etmeye talibiz.
Kıymetli hemşerilerimizin şehrimize hizmeti unutturanlara, Çorum’u ve Çorumluyu sadece seçimde hatırlayanlara gerekli cezayı sandıkta soracağından kuşkumuz bulunmamaktadır.
Yapılacak seçimlerin bütün Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, seçim gününün de her türlü huzursuzluktan ve şaibeden uzak tam bir demokrasi şöleni olarak geçmesini diliyoruz."