"Şehir senin" sloganıyla 30 Mart'taki yerel seçimlere hazırlanan ve Türkiye genelinde 59 ilde seçime giren Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Çorum Belediye Başkan Adayının emekli eğitimci Erdoğan Bolat olduğu açıklandı. 
Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Erdoğan Bolat’ın HDP Belediye Başkan Adaylığı resmileşmiş oldu. 
İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) HDP tarafından büyükşehir ve il belediyesinde seçime giren başkan ile eşbaşkan adaylarını tanıtma ve yerel seçim bildirgesini açıklamak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıya HDP Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, BDP Milletvekili Erol Dora, YSGP Eşbaşkanı Sevil Turan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile belediye başkan adayları katıldı.
Saygı duruşuyla başlayan tanıtım toplantısında ilk olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü, adaylıkların HDP ilkelerine göre belirlendiğini belirtti. Yüzde 50 temsil eşitliğinin geçerli olduğunu söyleyen Kürkçü, "Seçimlerin ilk adımını atıyoruz. Üç ayaklı uzun bir seçim sürecinde Türkiye yeni bir güne uyanacak ya da uyanmayacak. Çetin bir süreç başlıyor. Sorunları yerelden çözmeye başlamak için elimize iyi bir fırsat geçti. Bunu değerlendireceğiz" dedi.

'KENDİ KENDİMİZİ YÖNETECEĞİZ'
Çözümü bekleyen bir krizin yaşandığını dile getiren Kürkçü, "Hırsızlar yönetimi yerine zalimlerin yönetiminin gelmemesi için halkın kendi kendini yönetmesi için için yola çıkıyoruz. Bu seçimlerin sonuçları hepimiz için çok önemli. Var olabildiğimiz ve var olabilmek istediğimiz her yerde bayrağımız dalgalanacak. Tüm kentlerde dalgalandıracağız. Herkes bizim kim olduğumuzu bilecek. Biz bu kentleri inşa edenlerin ama ücra köşelerinde yaşamak zorunda kalanların, kentin çöpünü süpürenlerin, yemeğini yapanların, bizim gibi bizim sözümüzü söyleyecek adaylar belirledik. Adaylarımızın banka hesaplarında hiçbir şey yok. Tertemiz alınlarıyla buradalar. Kendi yönetimimizi kurup kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. HDP'nin seçimden anladığı budur. Sadece sandık sonuçlarıyla değil, meydanlara sokaklara halkın yaşadığı ve çatıştığı alanlarda kendi yönetimini belirleyecek. Halkın hesap sorduğu, çamurlu ayaklarıyla girdiği ve utanmadığı yerler olacak. HDP'nin yerel yönetimleri kadınların, çocukların, yoksulların, ayrımcılığa uğramış olanların yönetimi olacak” dedi.