HDP'den yapılan açıklamada, Çorum'da aday gösterilmeyeceği bildirildi.
HDP Çorum’da başkan adayı göstermeyeceğini, ‘kaybettirme’ stratejisi ile hareket edeceğini bildirdi.
HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi; “Ülkemizin içinde bulunduğu berbat durumu, ülkeyi bu hale getiren, uçuruma sürükleyen AKP-MHP faşist bloğunun uygulamalarını ayrıntılarıyla analiz etmeyeceğiz, buna sayfalar yetmez ve ayrıca herkes tarafından bilinmektedir. Genel sorunların yanı sıra yerel sorunların da eklenerek katlandığı bir yerel seçim ortamındayız. HDP olarak ana ilkemiz yerellerin yerel demokrasiyle yönetilmesidir. Yerel seçimlerdeki tavrımız da yerel örgütler tarafından belirlenmektedir. Çorum il örgütü olarak partimizin bu seçimler için belirlediği "güçlü olduğumuz yerlerde kazanmak, diğer yerlerde kaybettirmek" stratejisi doğrultusunda karar aldık.
1 - 31 Mart yerel seçimlerinde tıpkı başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde olduğu gibi Çorum'da da belediye başkan adayı göstermeyeceğiz. Çorum Emek ve Demokrasi Platformu'yla birlikte hareket edeceğiz.
2 - Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi seçimlerine gireceğiz. Adaylarımızı ileriki günlerde basına ve kamuoyuna tanıtacağız.”