Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Hayatımın projesi’ dediği ‘Saat Kulesi’ni yayalaştırma’ projesinin 2015 yılında zamanın Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından hayata geçirilmek istenen projeyle aynı olmadığının altını çizerek, “1990’lı yıllardan beri dillendirilen bir projeyi gündeme getirdik. Hayal bile edilemeyen, cesaret edilemeyen bu proje Çorum için farzdır, şarttır” dedi.

Hatırlanacağı gibi bugün Çorum Belediyesi tarafından, “Kenan Şahin’in ‘Hayatımın Projesi’ dediği ve kamuoyuna duyurduğu Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, Çorum Belediyesi'nde 2015 yılında hazırlanan ve çalışmalarına başlanılan, hali hazırda da çalışmaları devam eden projedir. Ancak şehrimiz için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında Çorum Belediyesi'nde görev yapan personellerimizin ve yönetimin emeğini zayi etmemek adına, adaylarımızın daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz” şeklinde bir açıklama yayınlanmıştı.

Bu açıklamanın üzerine MHP Çorum Belediye Başkanı Kenan Şahin, bugün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, konuya açıklık getirdi.

Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve partililerin katıldığı toplantı da Şahin, ‘Saat Kulesi’ni yayalaştırma’ projesinin Belediyenin projesiyle aynı olmadığın vurguladı.

Projesini kamuoyuna açıkladıktan sonra kendisine tebrik mesajları ve telefonlarının geldiğini anlatan Kenan Şahin, tartışmalara neden proje hakkında şu açıklamalarda bulundu.

“Muzaffer Külcü bey beni arayarak, bu projenin tekrar dile getirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz bu projeyi 5 yıl önce yapmıştık. Ama o zamanın şartlarından dolayı uygun görmedik rafa kaldırdık” dedi. Eski belediye başkanı Turan Atlamaz’ın yardımcısı olan Saim Balcı’da mesaj atarak, ‘Saat Kulesi’ni yayalaştırma’ projesini dile getirdiğimiz için teşekkür etti.

Eski Başkanımız Muzaffer Külcü projeden istifade edebileceğimizi, görselleri alabileceğimizi söyledi. Daha sonra belediyeye giderek böyle bir projenin olup olmadığını sorduk. Onlarda buna benzer bir projenin olduğunu söylediler. Bizlerde projeyle ilgili dokümanları kullanmamız için aldık.

Belediyeden aldığımız proje çizimleri ile bizim projemiz farklıdır. O projede yeşil alanlar ve otopark yokken bizimkinde vardır. Girişi ve çıkış yerleri ise tamamen farklıdır.

Bu proje 1990 yılında zamanın belediye başkanlarından Muzaffer Külcü’ye kadar geçen bütün başkanların yapmak istediği bir projedir.

STADYUM VE PARKLAR YERİNE KEŞKE BU PROJE YAPILSAYDI

Projeler şahsa münhasır olamaz. Keşke stadyum, kapalı spor salonu ve parklar yapılmasaydı da bu proje hayata geçirilseydi. 

Çorum Belediyesi yönetimine ve projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyoruz. Ama neden rafa kaldırıldığını anlamakta zorluk çekiyoruz. Hangi gerekçelerle bu projeden vazgeçildi bilemiyoruz. Dönemin belediye başkanları, Arif Ersoy, Turan Atlamaz ve Muzaffer Külcü ve Zeki Bey’in de mutlaka katkısı vardır.

BU PROJEYİ YAPACAĞIM DEMEMİN NERESİ YANLIŞ

Kenan Şahin’in bu projeyi yapacağım demesinin neresi yanlış? Hiçbir adayın böyle bir projesi yok. Benim projemle Belediye’nin projesi farklı. Bu proje asla çalma değildir. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bu memlekete faydalı olan şeyi getirmeye çalışıyorum. Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi farklıdır. Derdimiz projenin sahibinin kim olduğu değil, uygulanmasıdır. Çorum ortak paydasında herkesin projelerden istifade etmesinde fayda vardır”

AŞGIN’A KİMSE SES ÇIKARTMADI

Konuşmasının devamında AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın 32 Mega projesini açıkladığını ve bu projelerin içinde böyle bir projenin bulunmadığına dikkat çeken Kenan Şahin,

“Bu proje, 32 mega projesini açıklayan adayın projesinde olmayan bir projedir. Çorum Belediyesi’ne soruyorum. 32 proje açıklayan arkadaşın Belediye’nin görsellerinden ve projelerinden faydalanması, sizin emeğinizi zayi etmesi değil midir? Sinevizyonları, görselleri Belediye’den alınmış değil mi? Bunlar alıntı değil mi? Aşgın projeleri açıkladığında, görselleri yayımlandığında kimse ses çıkarmadı, kınamadı.

Adayın açıklamış olduğu Arasta Restorasyon, Koçhisar Barajı, Yeni Şehir, , Entegre Arıtma Tesisi, Biogaz Tesisi gibi projeler mevcut Belediye’nin yaptığı ve son aşamaya getirilmiş projelerdir.

Adayların projelerine sahip çıkın. Çünkü kazanan aday değil Çorum olacaktır” dedi.

Şahin son olarak belediye tarafından hazırlanan projede emeği geçenlere ise teşekkür etti.

Açıklamaların ardından Kenan Şahin, kendi projesi ile belediyenin projesi arasındaki farklar hakkında harita üzerinde basın mensuplarına bilgiler verdi.