AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Haşim Ahlatçı, Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığını parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra da Av. Haşim Ahlatçı, aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığının hayırlara vesile olmasını temenni eden Ahlatçı, ardından da kendisini tanıttı.

Siyasi geçmişi ile ilgili de bilgiler veren Ahlatçı, kuruluşundan beri AK Parti’nin bir mensubu olduğunu vurguladı. Partisinin kendisine görev verdiği her platformda çalıştığını dile getiren Ahlatçı, partisinin birlikteliğine ve başarısına her zaman önem verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlattığı çalışmaları kendisine örnek alarak bir yola çıktığını vurgulayan Ahlatçı, Çorum için 3 aşamalı bir eylem planlaması uygulanması gerektiğini söyledi. İlk etapta başlanan yatırımların tamamlanmasını, ikinci etapta orta vadede planları hayata geçirmeyi, üçüncü etapta da Çorum’a örnek bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ahlatçı, şehrin en önemli sorunları olan trafik, yol ve otopark sorunları ile projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Sosyal projelerde her yaştan Çorumlulara sağlıktan, eğitime ve spora kadar projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Ahlatçı, tüm Çorumluların yaşam kalitesini artırarak müreffeh bir Çorum hedeflediklerinin altını çizdi.

Ahlatçı, başkan seçilmesi halinde halkın ve hakkın rızası için çalışacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Ahlatçı Çorum Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı dosyasını AK Parti Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ahlatcı’ya teslim etti.