Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ankara’da meydana gelen ve 37 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Gül, “Bayramla üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Dünkü Türkiye’yi arzulayan, dün müstemleke gibi davrandıkları bir ülkeden, bağımsız, bağlantısız Dünyanın lideri olabilecek bir Türkiye’ye tahammül edemedikleri için bütün bu olanlar başımıza geliyor” dedi. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayan Gül, “Tıpçının yanında tıp konuşmak, doktorun yanında hekim olmak zordur. Bu konuda konuşmak da zordur. Kur’an-ı Kerim’de insanlarla ilgili tabirler var. Bir Ahseni Takvim diye insan var bir de Esfele Safilin diye insan var. Tüm mahlukattan aşağı bir seviyeye düşebilen insanların bu gün yaptığı ortadayken bu gün bayramlarını kutlayan doktorlarımızın Ahseni Takvim seviyesine yükselmelerini görmekten onur ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Gül, konuşmasında şunları söyledi:
“Geçmişte Çanakkale’de yedi düvele karşı gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin 78 milyon vatandaşının nasıl mücadele ettiğini önümüzdeki günlerde de görecekler. Bize geri adım attıramayacaklar. Üzüntümüz sonsuz. Evimizdeki matem bizi yanlış yapmaya da sevk etmeyecek. Bugün Ankara’da şehit olan vatandaşlarımız var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabrı cemil diliyorum. Terör sadece maşaların yaptığı bir şey değil. Herhangi bir siyasi partinin bir milletvekili çıkıp da PKK’nın televizyonunda röportaj veriyorsa, “ben Ak Parti iktidara gelmesin diye HDP’ye oy verdim” diyecek kadar alçalabiliyor ise onlar da bugün 37 insanın önünde timsah gözyaşları dökmeden biz ne yaptık diye düşünmeleri gerekir. Bir siyasi parti gitsin de memleket batsın mantığıyla bir yere gelmeyiz. Ülkeye kim nokta kadar katkı sağlıyorsa onlardan Allah razı olsun. İnşallah geleceğimiz bu günden daha aydınlık olacaktır. Ülkemizin başı sağ olsun. Değerli doktor ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tebrik ediyorum.”