AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “19 Mayıs, milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen dönüm noktalarından biridir" dedi.

Uslu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıldönümünü kutladı.

Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye, kuruluş felsefesinde milli iradeden, demokrasiden, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını artırmakta, birlik ve bütünlük içinde muasır medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir. Geçmişte nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş isek bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkanlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkanı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı da binlerce genç darbeci hainlere karşı sokaklara ve meydanlara çıkarak, vatanı için canını hiçe saydı. Milletine ve devletine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermedi.

Bu duygu ve düşüncelerle siz sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”