FETÖ soruşturmaları kapsamında yargılanan Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Öztürk ve gazete ortağı Züleyha Gözübüyük haklarındaki tüm suçlamalardan berat etti.

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrasında başlayan ihbar furyası döneminde, dönemin AKP il Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Av.Turan Kalıpcı'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonrası Çorum'da günlük olarak yayınlanan Türkiye Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Öztürk ve gazetenin Ortaklarından Züleyha Gözübüyük ile Lokman Erdoğan gözaltına alınmıştı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Murat Öztürk hakkında verilen beraat kararı Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Gazetenin ortaklarından Züleyha Gözübüyük hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik verilmişti. Bu karar ile birlikte Manşet Gazetesi çalışanları arasında bulunan ve yargılanan isim kalmadı.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Murat Öztürk " Avukatım Ahmet Ünal Beyefendi ile birlikte 3 yıldır bir hukuk mücadelesi verdik. Biraz geç oldu ama adalet yerini buldu.Şimdi kaldığımız yerden başlama zamanıdır. Maddi ve manevi kayıplarımızı devletimizin telafi edeceğini düşünüyorum.Umarım ki iftira atanlar bir gün yargıya hesap verirler. Ayrıca bu süreç gerçek dostları tanımama vesile olduğu için benim için önemlidir. "