Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Başkanı Ahmet Ertekin, Çorum Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

Bugün parti binasında MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve çok sayıda partilinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Ertekin, MHP’den Çorum Belediyesi’ne aday olduğunu açıkladı.

Toplantı da bir konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, aday adaylığı başvuru süreçlerinin 15 Aralık 2018 tarihine kadar devam ettiğini kaydederek, “31 Mart 2019 yerel seçiminde inşallah üç hilali şehrimiz ve ülkemizde dalgalandıracağız. Teşkilat olarak buna her daim hazırız” dedi.

Daha sonra konuşan Ahmet Ertekin ise 40 yılı aşkın süredir MHP’de siyasetin içinde olduğunu ifade ederek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını Çorum’da daha da yükseltmek biz ülkücülerin temel görevidir. Bu görevi layıkıyla yapmak ve başarıya ulaştırmak için çalışmak zorundayız” dedi.

ÜÇ HİLALİ BELEDİYE İLE BULUŞTURMA ZAMANI GELMİŞTİR

Çorum Belediye Başkanlığı’nın MHP tarafından kazanılacağı zamanın artık geldiğini ifade eden Ertekin, “Bu zaman 31 Mart 2019’dur. Bu sefer Çorum’a üç hilalin mührünü mutlaka vuracak, 24 yıldır süren menfaatçi, kayırmacı, ahlaksız, adaletsiz, hukuksuz, belediyenin imkanlarını halkın yerine kendileri ve yandaşlarına peşkeş çeken, yapılan her işte şahsi menfaat gözeten bu keyifçi zihniyet belediyeden uzaklaştırılacaktır” şeklinde ifade etti.

ÇORUM’UN ARTIK TEMİZ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VAR

Ertekin, konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün ülkemizde ve özel olarak Çorum’da, artık temiz bir siyasete ihtiyaç vardır. Çorum’da 24 yıldır hüküm süren ayrımcılık yapan bu kirli siyaset artık son bulmalıdır.

Çorum için birlik ve beraberliğimiz için fakir ve fukaralar için gençler, çocuklarımız için bunu yapmak zorundayız. Bu görev MHP ve Türk-İslam ülkücülerine düşmektedir. Ben bu görevi ifa etmek ve başarıya ulaşmak için varım.

Çorum her geçen gün şehirleşme ve trafik açısından yaşanabilir bir kent olmaktan uzaklaşmaktadır. Bu güne kadar rant elde etmek için yapılan uygulama ve planlar insanlarımızı mağdur etmiştir. Kişilere özel uygulamalar yapılmış ve yapılmaktadır. Bütün ihaleler usulsüzce yandaşlara verilmektedir. Biz, ben yaptım oldu anlayışını ortadan kaldırıp projelerimizi halka sorarak, halka beraber yapacağız, şeffaf olacağız, yaptığımız her işin hesabını vermeye açık olacağız.

Şehirleşme, ulaşım, yeşil alan, sosyal belediyecilikte bütün projelerimiz hazırdır. İsrafı ortadan kaldırarak hiç kimseyi açta ve açıkta bırakmayacağız. Sosyal yardımları artırıp ihtiyaç sahiplerinin hepsine ulaşacağız. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Belediyemizce yapılan işlerde ortaya çıkan kazançları halkımızın yararına sunacağız. Bu vesileyle vatanımızın ve milletimiz için bu güne kadar her türlü zorluüa ve şer güçlerine karşı mücadele eden “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” anlayışıyla hareket ede Hak’tan ve hukuktan ayrılmayan siz değerli ülküdaşlarımla bu kutlu yolculuğu başlatmak istiyorum. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.”