AK Parti İl Teşkilatı İşitme Engeliler Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti.

Milletvekili MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette AK Parti heyeti Engeliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mürsel Barıldar ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette bir konuşma yapan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “Toplum olarak tüm engelli kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz. Engelli kardeşlerimizi rahat ettirebilmek için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdiğimizi ve bundan sonra da aynı gayretler içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğimizi bilmenizi isterim” İfadelerini kullandı.

“KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ENGELLİ İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYORUZ”

Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise kamuda ve özel sektörde engelli istihdamına da önem verdiklerini belirterek, bugüne kadar kamuda 54 bin memur, kamu ve özel sektörde 112 bine yakın işçi kadrosunda engelli istihdamını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Özel sektörde kota fazlası çalıştırılan engellilerin sigorta primlerinin tamamını destek kapsamına aldıklarını, özel eğitime verilen desteği genişleterek bu hizmetlerden faydalanmak için gereken engel oranını yüzde 20’ye kadar düşürdüklerini kaydeden Ceylan şöyle devam etti:

“3 Aralık 2016 tarihli Resmî Gazete otistik bireylere yönelik özel bir otizm eylem planı hazırladık. Bu plan ülkemizde sayıları bir milyonu bulduğu tahmin edilen aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 4-5 milyonluk bir kesim kapsıyor. İçinde altı ana başlığın ve 26 tedbirin yer aldığı bu eylem planı ilgili kurumlarımız tarafından hayata geçiriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız hassasiyetle takip ettiğimizi özellikle belirtmek istiyorum.”

Kökenine, meşrebine, bölgesine, başka hiçbir farklılığına bakmadan herkesi insan nazarıyla gördüklerini ve ona göre hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını belirten Ceylan, bununla da kalmayarak, kadınlara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdiklerini, eğitimden istihdama her konuda kadınların ve engellilerin bugün geldiği yerin 17 yıl öncesiyle mukayese etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Engelli bireylerin hayata katılımı konusunda, son 17 yılda devrim niteliğinde adımlar attıklarını dile getiren Milletvekili Ceylan, bugün Türkiye’de 513 bin engelli bireyin, evde bakım hizmetinden yararlandığını hatırlatarak, “Ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde de 7 bin engelliye hizmet veriliyor. Özel bakım merkezlerinde hizmet alan engelli sayısı 16 bine yaklaştı.” dedi.