AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Artık sosyal devleti gündelik hayatımızda daha çok hissedecek ve yanımızda göreceğiz” dedi.
Salim Uslu, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin geleceğe güvenle ve umutla bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulmasının, toplumun öncelikli görevleri arasında yer almalıdır” şeklinde görüş bildirdi.
Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ak Parti iktidarı olarak, 'Cumhuriyet tarihimizde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlar için Özürlüler Kanununu çıkardık. Başlattığımız farklı sosyal sorumluluk kampanyalarıyla engelli kardeşlerimize dönük eğitim alt yapısının ve kalitesinin zenginleşerek artmasına sağlamaya çalışıyoruz. Engellilerimizin iş hayatında da etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yaptık. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Artık sosyal devleti gündelik hayatımızda daha çok hissedecek ve yanımızda göreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın dünya engelliler gününü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum.”