Çorum Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, “Engellilerimiz artık acınılacak, utanılacak kişiler değildir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Murat Yıldırım, bugün Türkiye’nin birçok yerel yönetiminde engelli dostu şehirler oluşturmak için yoğun çalışmalar sürdürüldüğünü ifade ederek, bu çalışmalarla şehirlerdeki fiziksel engellerin de bir bir ortadan kaldırıldığını bildirdi. 
Milletvekili Yıldırım, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Engellilik; kader mahkumluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanılacak, gizlenilecek bir durum değildir. Bu bir özelliktir. Engelli hiçbir vatandaşın saklanmasına, gizlenmesine gerek yoktur. Hiç kimse engelli bir vatandaşı hor görmemektedir.”
Bu ve benzeri sözler yıllar boyunca bütün kişi ve çevreler tarafından sıkça zikredilmiş klasik sözlerdir. AK Parti iktidarında ise bu sözlerin söylenmesinin yerine engellilerimize onların da normal bir insan olduğunu hatırlatacak onları hayata katacak ciddi adımlar atılmış ve bugün toplumun her kesiminde sokakta, işyerinde, sosyal alanlarda engellilerimiz rahat rahat çalışma ve hareket etme imkanı kazanmışlardır.
Engelli kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri iktidarımızın bu alandaki temel prensibi olmuştur. 
Partimiz bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezlerimiz ilçe teşkilatlarımıza kadar yaygınlaştırılmış ve bu konuda toplumun en alt katmanında bulunan sesi çıkmayan inanlarımıza ulaşmanın imkanları araştırılmıştır. İktidarımız döneminde özellikle 2005 yılında çıkartılan ve ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiştir. 2005 yılı sonrasında yönetmeliklerle desteklenen Özürlüler Kanunu kapsamında öncelikle engellilerimiz sosyal hayata adım atmış takibinde eğitimden istihdama sağlıktan sosyal güvenliğe birçok konuda problemleri çözülmüştür. Son 10 yıl baz alındığında özellikle sosyal güvenlikte Avrupa’ya örnek olacak nitelikteki çalışmalar hayata geçirilmiştir.
Bugün Türkiye’nin birçok yerel yönetiminde engelli dostu şehirler oluşturmak için yoğun çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar ile şehirlerimizdeki fiziksel engeller de bir bir ortadan kaldırılmaktadır. 
3 Aralık 2012 tarihi itibariyle artık engelli vatandaşlarımız sadece farklı özellikleri bulunan birer birey olarak toplumun içerisinde yer bulmaktadırlar. Engellilerimiz artık acınılacak, utanılacak kişiler değildir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.
Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Bugün onlar için dünden daha güzel ve şuna inansınlar ki yarın çok daha güzel olacaktır.”