Emek Partisi İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “KCK operasyonları kapsamında Prof. Dr. Büşra Ersanlı, yazar insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu ve eski sendikacı, 12 Haziran genel seçimlerinde Emek, Demokrasi, Özgürlük Bloğu milletvekili adayı Mustafa Avcı ve arkadaşlarını tutuklanması demokrasi ve hukuk devletine inanan tüm kesimleri ciddi şekilde endişeye sevk ettiği” bildirildi.
Bu tutuklamalar; eşitlik, barış, sosyal adalet, akademik ve siyasi özgürlükler içinde, gerçek demokrasiye ulaşma çabalarına vurulmuş ağır bir darbedir.
Ülkemizde barış, demokratik hak özgürlükler mücadelesi veren, gözaltında yada tutuklu tüm sivil siyasetçilerin, akademisyenlerin, gazetecilerin acilen serbest bırakılmasını istiyoruz.
AKP iktidarı bu ülkenin sosyalistlerini, hak ve özgürlük mücadelesi verenlerini ve onlarla dayanışma içinde olanlarını sindirmeye kararlı.
Ülkede haksızlıklara hayır diyen herkesi er yada geç demir parmaklıkların arkasına tıkarak sindirmeye kararlılar. AKP’nin ileri demokrasiden anladığı da budur. Yetmez ama evet diyerek AKP’nin bu saldırgan tutumunu destek verenlerin yeniden bir daha değerlendirme yapmaları gerektiği bir süreci yaşamaktayız.
Bu ülkenin emekçileri, ezilenleri, Kürtleri, Alevileri, aydınları sıranın kendisine gelmesini beklemeden el ele, omuz omuza verip bu zülme son vermelidir. Yoksa geri baktığımızda bizimle dayanışacak, bizi savunacak kimsenin kalmadığını göreceğiz. “Hatırlarız Tarihten Böyle Hikayeler Anlatılır” denildi.