Türkiye genelinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için partiler çalışmalarını tam gaz sürdürürken, Demokrat Parti de Çorum Belediye Başkan adayı olarak Osman Nuri İdgü’yü belirleyerek kamuoyuna duyurdu.
Demokrat Parti olarak tüm ülke genelinde seçime kendi adayları ile katılacaklarını duyuran DP GİK Üyesi Çorum eski Milletvekili A. Adnan Türkoğlu, düzenlediği basın toplantısında Çorum Belediye Başkan adayı olarak Osman Nuri İdgü’yü belirlediklerini ve kendisine başarı dilediğini söyledi. 
DP İl Başkanı Muhsin Kocasaraç, Merkez İlçe Başkanı Necati Özşahin, DP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ile İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis adaylarının katıldığı toplantıda konuşan İdgü, 1950 Çorum doğumlu olduğunu, İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk Lisesi’ni bitirdiğini ve Çimento Fabrikası’ndan emekli olduğunu vurguladı.
DP Belediye Başkan adayı Osman Nuri İdgü, tüm partilerin adaylarına başarı dilediğini vurgulayarak yapılacak seçimin tüm ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını istedi. 

Parti olarak tüm illerde seçime adaylarıyla katıldıklarını söyleyen Kocasaraç, Çorum’da seçime gidecek olan Osman Nuri İdgü’ye de başarı diledi.
DP GİK Üyesi Adnan Türkoğlu da siyaset ve meslek hayatında edindiği tecrübeleriyle hazırladığı 50 maddelik projelerini seçilecek olan Belediye başkanının yararlanması için kamuoyuna duyurdu. Adnan Türkoğlu, adayların projelerini bir belgeye dönüştürüp birbirlerine vermesi gerektiğini ifade ederek “Laf gider belge kalır” dedi.
Çorum eski Milletvekili Türkoğlu da ayrıca toplantıda başkan adaylarına Şeyh Edibali’nin Osman Gazi’ye nasihatını okuyarak bu öğütlere uyulması gerektiğini söyledi.