AK Parti’nin Türkiye’nin son umudu olduğunu da dile getiren Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Ak kadroların tartışamayacağı, vazgeçemeyeceği en önemli ilk ahlaktır ve maneviyattır. Siyaset ülke ve millet için yapılır. Kişisel menfaatler için, siyaset yapmanın ak siyasette yeri yoktur.

Her bakımdan güçlü olmak zorundayız. Türkiye herhangi bir ülke değildir. Türkiye Ortadoğu’nun gözetleme kulesidir. Ortadoğu’da tüm yollar Türkiye’ye çıkar. Biz diyoruz ki artık bu ülke örs değil, çekiçtir. Türkiye oyun kuran, oyunları bozan ve oyunları boşa çıkaran güçlü bir ülkenin adıdır” açıklamalarında bulundu.

Tehditlerin, şantajların Türkiye’yi haklı davasında asla vazgeçiremeyeceğinin altını çizen Kavuncu, “Türkiye, bölgede birçok oyunu aynı anda bozarken, Afrin, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekâtı gibi inşallah İdlip Harekâtında da zafere ulaşacaktır. Yeniden büyük, güçlü, Türkiye, bölgesinin yıldızlı güçlü Çorum hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.