Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu (Çorum HDF) ve Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çorum HDF yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu İzmir Temsilcilerinin de eşlik ettiği ziyarette Çorum HDF ekibi, Kılıçdaroğlu'yla CHP Genel Merkezi'ndeki ofisinde yaklaşık 30 dakika görüştüler.

Veli Ağbaba’nın eşlik ettiği ziyaret hakkında bilgi veren Çorum HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir, “Toplantı esnasında; federasyonumuzun bugüne kadar yaptığı ve yapacağı projeler hakkında kendisini bilgilendirdik. Ankara’da Anadolu kültürünü yaşatmanın önemine değindik. Çorum ekonomisinin, tarihinin ve kültürel değerlerinin tanıtımının yeteri kadar yapılmadığı, Dünya Mirası olan Hattuşa'nın %4'ü kazılmış olmasına rağmen, hala hak ettiği değeri görmediğine dair görüş birliğine vardık” dedi.

Ayrıca Emir, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, ‘Ben de Hattuşa'yı ziyaret ettim, orada çok büyük bir tarih yatıyor, herkesin bu kültür mirasını görmesi ve bu mirasa sahip çıkması gerektiğine inanıyorum' dediğini söyledi.

“CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki etkinliklerimiz ve projelerimizde, bizimle birlikte olmalarını talep ettik” diyen Emir, Kılıçdaroğlu’nu, 25 Ekim 2018 tarihinde, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenleyecekleri Fuat İnan "Umutluyuz" Konserine davet ettiklerini söyledi.

Ziyaret sonunda Çorum HDF Çocuk Konseyi Başkanı Elif Sude Deniz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Hitit Güneşi logosunu takdim ederken, Çorum HDF Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yıldız ise Çorum’un yöresel lezzeti olan leblebi ve Çorum HDK İzmir Temsilcisi Yeliz Tunç da, el emeği göz nuruyla hazırlanan süs eşyasını takdim etti.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Çorum HDF'lilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇORUM HDF'LİLER TUNCAY ÖZKAN'I ZİYARET ETTİ

Çorum HDF heyeti daha sonra, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı ziyaret etti.

Çorum HDF'lileri, çok samimi bir şekilde karşılayıp ağırlayan Özkan, Çorum HDF'lilerle 20 dakika görüştü.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyen Tuncay Özkan, "Her ne olursa olsun, geleceğimiz olan yavrularımız, bayrağımız ve ülkemiz için yılmadan hep birlikte mücadele edeceğiz, etmek zorundayız" dedi.