Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, üretimi durdurulan Çorum Çimento Fabrikası ve Hayat Şırınga’yı belediye eliyle kente tekrar kazandırmayı planladığını açıkladı.

MHP İl Teşkilatı tarafından bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu’nun Çorum’a gelmesi nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili hemşehrimiz Hidayet Vahapoğlu, İl Başkanı Arslan Kaynar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü ve partililer katıldı.

Toplantı da açıklamalarda bulunan MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Çorum Çimento Fabrikası ve Hayat Şırınga’nın mutlaka halk ortaklığıyla birlikte belediyenin önderliğinde Çorum’a tekrar kazandırılmayı planladıklarını ifade ederek, “İstihdama ve üretime katılmasının bu şehre çok faydalı olacağını düşünüyorum. Belediyeyi aldığımızda en uzun vadeli çalışmalarımızdan birisi bu konuda olacaktır” dedi.

Bütün adayların projelerini açıkladığını, ancak üretime ve istihdama yönelik projenin olmadığını kaydeden Kenan Şahin, “Buna benzer projeler var. Konya Şeker Fabrikası üretici birliği bunu başardı. Artık bir Türkiye markasıdır. Bunu neden Çorumlular yapmasın? Neden Çorum Belediyesi önderliğinde bu başarı sağlanmasın? Çorum Belediyesi’nin bunu yapacak bir şirketi vardır. Yasal yapısı ve zemini hazırdır. Çorum Çimento ve Hayat Şırınga fabrikalarının Çorum’a kazandırılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

“31 MART’TAN BİR HAFTA ÖNCE Mİ AKLINIZA GELDİ”

Öte yandan Bakan Turhan’ın havaalanı açıklamasını da değerlendiren Şahin, “O bakan beye şunu da sormak gerekir; ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyor ancak yapmanız engel ne var? 31 Mart’tan bir hafta önce mi aklınıza geldi” ifadelerini kullandı.