CHP'nin Bayındır'dan belediye başkan adayı gösterdiği, İzmir eski vali yardımcısı Ardahan Totuk, geçirdiği kaza sonrası partinin kazanma şansını riske atmamak için çekildiğini sosyal medya üzerinden açıkladı. Totuk, "Seçimden zaferle çıkmamız için, parti örgütümle bir nefer gibi çalışacağım" dedi.
İzmir Vali Yardımcılığı'ndan Çorum'a tayini çıkınca emekliliğini isteyen ve CHP İzmir Örgütü tarafından Bayındır Belediye Başkan adaylığı ilan edilen emekli Vali Yardımcısı Totuk, geçtiğimiz günlerde Bayındır'daki seçim çalışmaları sırasında kaza geçirmiş ve sol bacağı alçıya alınmıştı. Totuk, bu haliyle seçim çalışmalarını yürütemeyeceği gerekçesiyle görevden affını istedi. Genel merkezin değerlendirmeye aldığı Totuk, facebook hesabından bir açıklama yaptı. Totuk şunları ifade etti:
"Sevgili Arkadaşlarım sol dizimdeki çapraz bağların yırtılması sonucu bacağım alçıya alındı. Devamında ameliyat olmam kuvvetle muhtemel. Bu süreçte Bayındır merkez,Canlı, Çırpı, Hasköy mahallelerimiz, Zeytinova ve 36 köyümüzde sokak sokak, kapı kapı dolaşarak, meslek hayatım nedeni ile uzun yıllar ayrı kaldığım sevgili hemşehrilerimle yüzyüze görüşüp tanışmak istiyordum. Bunu gerçekleştirme olanağım çok azaldı. Partimin seçimi kazanma yüksek olasılığını riske atmamak için endişemi CHP üst yöneticileri ile paylaştım. Partimin göstereceği yeni adayı tüm gücümle destekleyeceğimi, seçimden zaferle çıkmamız için Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferi olarak parti örgütümle birlikte içtenlikle çalışacağımı saygılarımla bilginize sunarım."
Totuk'un görevden affını istemesiyle, CHP yönetimi Bayındır için yeni aday arayışına girdi. Partide daha önceki aday adaylarından eski belediye başkanı Alaattin Çapuk'un eniştesi olan Dr.Ufuk Sesli'nin ismi gündeme geldi.