Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerine hazırlık sürecinde aralarında Çorum’un da bulunduğu illerin belediye başkan adaylarını belirlemek için iki kritik toplantı yapacağı öğrenildi.
Çorum ile birlikte 20 il merkezi ve 600’e yakın seçim çevresinde belediye başkan adayını henüz belirlemeyen CHP, 16 Ocak 2014 Perşembe ve 9 Şubat günlerinde toplayacağı Parti Meclisi (PM) ile tüm adaylarını netleştirmiş olacak.
16 Ocak’ta çoğu il merkezi ve seçim çevresinde adaylar belirlenecek, 9 Şubat’a ise Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Konak, Karşıyaka gibi CHP’nin kalesi olarak görünen çok aday adaylı ilçeler bırakılacak.
CHP, 3 Kasım ve 22 Aralık’ta gerçekleştirdiği PM toplantılarıyla 61 il merkezi ile toplam 746 belediye başkan adayını açıklamıştı. Kalan 20 il merkezi ve 600’e yakın seçim çevresi için 16 Ocak ve 9 Şubat tarihlerinde karar kılındı. Parti; Adana, Bingöl, Çorum, Denizli, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak ve Şırnak il merkezlerinde adaylarını açıklayacak. 16 Ocak tarihli toplantıda 20 il merkezinin tamamının açıklanması bekleniyor.
Adana’da eski başkan Aytaç Durak’tan vazgeçen CHP’nin, mevcut başkanvekili Zihni Aldırmaz ile Milletvekili Turgay Develi ve aday adayı Soner Çetin arasında bir tercih yapması bekleniyor. Uşak’ta ise bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın ismi gelen tepkiler üzerine yeniden değerlendirmeye alınmıştı. Yapılacak kamuoyu yoklamalarının ardından Uşak adayının belirlenmesi öngörülüyor.
Editör: TE Bilişim