CHP Çorum İl Örgütü, 6 Ağustos Pazartesi günü başlattığı ilçe danışma kurulu toplantılarını il ve merkez ilçe ile noktaladı.

24 Haziran Seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışmaları ile hareketli günler geçiren CHP'nin Çorum Örgütü'nde danışma kurul toplantıları tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Örgütü, hafta içinde gerçekleştirilen ilçe danışma kurulları toplantılarının ardından İl ve Merkez İlçe Danışma Kurullarını da toplandı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Kompleksi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı’na, Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, İlçe başkanları, Eski İl Başkanları Gazi Özkubat, Hasan Suvacı ve Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek ve Rıdvan Samsunlu, Belediye Meclisi Üyeleri Necdet Biçer, Ertuğrul Demiran, Ogün Meroğlu, Levent Çöphüseyinoğlu ve Nazik Bulut, 4.sıra Milletvekili Adayı Mehmet Tahtasız, Milletvekili Aday Adayları Muharrem Bozdoğan, Özgür Kılıç, H. Alpaslan Bıyıkoğlu ve Erkan Özbal, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak divan kurulu belirlendi. Divan Başkanlığı’na Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eker, katip üyeliklere ise Nilgün Dalgıç ve Uğurcan Eke getirildi.

Saygı ve İstiklal Marşı’nın okunması ve İl Başkanı H. Eray Tüfekçi'nin açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve Milletvekili Tufan Köse de birer konuşma yaptı.

TÜFEKÇİ: CHP ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ KALESİDİR

İlk olarak konuşan CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP’nin 95 yıllık koca bir çınar olduğunu kaydederek “CHP ülkemizin en önemli kalesidir. CHP, Erzurum ve Sivas Kongresi, Amasya Genelgesidir. Kuva-yi Milliye’dir. Anlayacağınız ülkemizin en önemli gücüdür” dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüfekçi, “Biz Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahibiz. Çağdaş uygarlık, bilim, teknoloji, sanat, kültürün zenginleştirilmesi yurttaşlarımızın daha iyi koşullara sahip olması için mücadele ettik, mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bu güzel coğrafyada beraber yaşamanın yollarını bularak, ülkemizi geliştireceğiz, zenginleştireceğiz ve geleceğe umutla bakacağız.

Toplumun ayrıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Siyasetin görevi toplumu, bireyleri, insanları çatıştırmak değil, onların kardeşçe bir arada yaşamasını sağlamaktır. Eşit ve kardeşçe yaşayacak yolları aramak zorundayız. AKP’nin karşısındaki tek güç CHP’dir. Hak, hukuk, adalet derdi olan toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelmeliyiz. Umutsuzluğa düşmeden, Türkiye’nin umudu olmaya devam etmeliyiz. Birbirimizle omuz omuza, dayanışma içinde olmalıyız. Önümüze yeni hedefler koyarak yolumuza devam etmeliyiz. Fün birbirimizi itham etme günü değil. En kötü seçim sonuçlarıyla bile dört kişiden biri bizimle birlikte. O bir kişi hep yanımızda olmaya hazır. Biz örgütlü olursak, biz bir arada durabilirsek, meydanı boş bırakmazsak, bu umut bu şehirde var. Birlikte başarabiliriz” diye konuştu.

KALENDER; YÜKÜMÜZ ÇOK, GÖREVİMİZ

ZOR VE SORUMLULUĞUMUZ AĞIRDIR

Daha sonra konuşan Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ise 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Çorum’da yüzde 33, milletvekili Seçiminde ise yüzde 25 oranında oy aldıklarını hatırlatarak, “31 Mart Yerel Seçimlerinde de ne gerekiyorsa yapacağız. AKP ve ittifaklarına hak ettikleri mağlubiyeti yaşatarak bu tek adam rejimini bu ülkenin başına bela edenlere ve heves edenlere gereken dersi vereceğiz. Yükümüz çoktur, görevimiz zordur, sorumluluğumuz ağırdır. Kendi kendimizi coşturarak ya da birbirimizi kırıp dökerek başarıya ulaşamayacağız. Zafere ancak birbirimize güç ve akıl vererek, daha fazla dayanışma içerisinde olarak ulaşabiliriz” dedi.

KÖSE’DEN, BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Son olarak konuşan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de, 24 Haziran Seçimlerini değerlendirdiği konuşmasında, partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “CHP ne söylediyse bugün ülkemiz bunu yaşıyor. Hiçbir şeyi yanlış yapmamışız. Belki tek eksiğimiz, kendimizi 80 milyonluk bu halkımıza yeterince anlatamamış olmamızdır. Onun dışında 60 yıldır iktidar olmamasına rağmen hala kendisine oy vermeyenlerin de umudu olan CHP bugün de aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi kadrolarıyla bu ülkenin yeniden hem umududur, hem direncidir, hem de her şeyidir. Bunu canı gönülden ve yürekten söylüyorum” şeklinde konuştu.

CHP Çorum İl ve Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda söz alan partililer, başta 24 Haziran Seçimleri olmak üzere seçim sonrası yaşanan olağanüstü kurultay ile ilgili süreç ve parti içi sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.