AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptığı konuşmada; "Terörün siyasi görüşü, dili, ırkı yok. O teröristler orada bombayı patlatırken oradaki insanların kim olduğuna bakmıyor. Terörü önlemek için birlik olmaktan başka çaremiz yok" dedi.
Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen konferansta; tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Ceylan, Ankara’daki menfur saldırıyı da kınadı.
Tıbbiyelilerin Türkiye’nin kuruluşu ve kurtuluşunda büyük görevler üstlendiğini vurgulayan Ceylan, “Osmanlı döneminde ilk tıbbiye açıldığında İstanbul’u işgal etmeye kalkan emperyalist güçlere ilk karşılığı veren tıbbiyelilerimizdi. Bizler de o günü Tıp Bayramı olarak kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın odak noktası olan Çanakkale Savaşı’nda en çok şehidi tıbbiyeliler vermiştir” diye konuştu.
Her mesleğin kutsal olduğunu ancak sağlık ile ilgili mesleklerin daha da kutsal olduğunu ifade eden Ceylan şunları söyledi:
“Her meslek kutsaldır. Ancak sağlık ile ilgili meslekler her meslekten daha kutsaldır. Ülkemizin birçok yerinde zor fiziki şartlarda ve fazla mesaiyle görevinizi ifa etmeye çalışıyorsunuz. Doğu’da Güneydoğu’da fedakarca görev yapıyorsunuz. Onun için hepinizi tebrik ediyorum. Sağlıkçıların fedakarlıklarıyla ilgili söylenecek çok şey var.”

MAAŞINI BİZİM VERGİMİZDEN ALANLAR TERÖRE ÇANAK TUTUYOR
Ankara’da meydana gelen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Ahmet Sami Ceylan, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Birlik olmamız lazım, beraber olmamız lazım. Saldırıyı yapanlardan biri üniversiteli. Bu ülkede bazı bildirilere imza atan öğretim görevlileri vardı. İşte o ve onlar gibiler asli görevlerini yapmadıklarından bu öğrenciler ya canlı bomba oluyor ya da böyle terörist oluyor. Bunlar üstünde düşünülmesi gereken şeyler. Ülkede herkes siyaset yapıyor. O üniversite hocalarının ne diyeceklerini çok merak ediyorum. Bir üniversite öğrencisinin şehit olan vatandaşlarımızı katletmesine ne diyecekler. O şehit olanların ailelerinin yüzlerine bakabilecekler mi? Birilerinin maşası olarak bu ülkede okul okumuş, kariyerini yapan, bizlerin vergileriyle maaşını alan insanlar bu ülkeye ihanet içinde” diye konuştu.

GENÇLERİ MİLLİYETÇİ VE DEVLETÇİ YETİŞTİRMELİYİZ
“Üniversite öğrencilerini milliyetçi ve devletçi olarak yetiştirmemiz lazım” diyen Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hangi partiden olursa olsun; öğrencilerimizi milliyetçi ve devletçi olarak yetiştirmemiz lazım. Terör ülkenin hiçbir yerinde veya hiçbir ülkede terör olayını yüzde yüz önleyemezsiniz. Ancak şu yapılabilir; terör olaylarını önlemek için yüzde yüz çaba sarf edilebilir. Biz de bunu yapıyoruz. Bu olayda bir de Çorumlu şehidimiz var. Üstelik Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ankara’da ilçe başkanlığı yapmış bir hemşehrimiz. Terörün siyasi görüşü, dili, ırkı yok. O teröristler orada bombayı patlatırken oradaki insanların kim olduğuna bakmıyor. Terörü önlemek için birlik olmaktan başka çaremiz yok.”