AK Parti Çorum milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu, ildeki girişimci kadınlarla buluştu.
Mikrokredi Çorum Şubesi'ni ziyaret ederek Yöneticisi Dilek Görkem Günlü’den çalışmalar hakkında bilgi alan İlksen Ceritoğlu, daha sonra mikrokredi hibelerinden yararlanan ev hanımlarını evlerinde, girişimci kadınları ise işyerlerinde ziyaret etti.
Çorum Şube Yöneticisi Dilek Görkem Günlü, ev hanımlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan Mikrokredi'nin, genelinde binlerce kadına faizsiz finansal destek sağladığını söyledi.
Sağladıkları 1000 TL ile 15 bin TL arasında değişen finansal destek ile kadınların, hobi olarak yaptıkları işlerden para kazanmaya başladıklarını, hatta birçoğunun kendi işletme yada atölyesini kurduğunu belirten Günlü, mikrokredi'nin bütçesinin ise genel olarak bağışlardan sağlandığını vurguladı.
AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, Çorumlu kadınların güzel işlere imza attığını vurgulayarak, girişimçi kadınlara her zaman destek olacağınının sözünü verdi.
Mikrokredi'den finansal destek alan kadın girişimcilerin yaptıkları çalışmalarla ve gösterdikleri başarılarla her türlü takdir ve finansal anlamda desteği hak ettiğini dile getiren Ceritoğlu, “AK Parti hükümeti olarak engellilerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal düzenlemeye hayata geçirdik. Biz kadınlarımızın her alanda en iyi şekilde temsil edilmeseni, onların üretime katkı sunmasını istiyoruz. Bu yüzden zaman zaman kadınlarımıza pozitif ayrımcılık da yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de çeşitli projelerle Mikrokredi Çorum Şubesi'ni ve kadın girişimcilerimize destek olacağız" ifadelerini kullandı.
Ziyarette Ceritoğlu’na AK Parti Merkez İlçe Başkan Vekili Ayhan Boyraz, AK Parti Çorum İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Öztekin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melek Pehlivan, AK Parti Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanı Tuğçe Bostancı eşlik etti.